Snidling

Nézet:
Sorrend:

A metélőhagyma vagy snidling, a tavasz első zöldülő hírnöke. Népies nevei pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből snidling, snittling.
A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi az étel nedvességtartalmát, így teljes értékű lesz.
Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.

Főleg a krumpli, bab, borsó, a húslevesek, saláták, sültek, tojásételek, szendvicsek, a túró és a lágy sajtok, valamint halételek és mártások ízesítésére használjuk

225 Ft
Nézet:
Sorrend: