Rozmaring

Nézet:
Sorrend:
Ajánlott szárnyas ételekhez.
Felhasználása
Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára azon belül a francia és olasz ételekre jellemző.

Mint minden áthatóan aromás fűszert, ezt is csak óvatosan szabad adagolni.

Frissen vagy szárazon a fürdővízbe áztatva illatosít és frissít.
Gyógyhatása
Forrázatát ideg-, és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó, de a kellemetlen klimaxos érzések megszüntetésére is használják. Nyersen és szárított állapotában is használják a fürdővízek, (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti.
130 Ft
Ajánlott szárnyas ételekhez.
Felhasználása
Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára azon belül a francia és olasz ételekre jellemző.

Mint minden áthatóan aromás fűszert, ezt is csak óvatosan szabad adagolni.

Frissen vagy szárazon a fürdővízbe áztatva illatosít és frissít.
Gyógyhatása
Forrázatát ideg-, és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó, de a kellemetlen klimaxos érzések megszüntetésére is használják. Nyersen és szárított állapotában is használják a fürdővízek, (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti.
110 Ft

Származási hely: Németország

Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, tehát a színes felhasználási terület miatt alapfűszer minden háztartásban.

Jól zárható edényben, száraz helyen kell tárolni. Mint minden áthatóan aromás fűszert, ezt is csak óvatosan szabad adagolni.

Gyógyhatásáról is ismert: Emésztési zavarok enyhítésére és fürdővizek illatosítására is használják. A népgyógyászatban izom- és ízületi fájdalmak és enyhe perifériás keringési zavarok enyhítésére alkalmazzák.


A rozmaring az egyik legrégebbi füstölő.

280 Ft

Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk.

Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert.

Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló.

Származási hely: Marokkó

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

210 Ft

Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk.

Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert.

Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló.

Származási hely: Marokkó

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

230 Ft
Nézet:
Sorrend: