Blog

Luca
2023.03.10 12:01
A meditáció jótékony hatásai

A meditációról tipikusan tibeti szerzetesek és fátylakkal díszített jóga stúdiók jutnak legtöbbünk eszébe. Mégis az elmúlt évtizedekben megdöbbentő eredmények születtek a meditáció és az életminőség között.

Amilyen forró téma manapság, annál ősibb gyökerekkel rendelkezik a meditáció. Annyira, hogy egyes források szerint időszámításunk előtt 5000 évvel már tudott az emberiség a meditációról. Használata vallásos közegben történt és nem csak a Buddhizmushoz kötődik, de a régmúltban az egyiptomi, kínai, szkíta, sőt, a zsidó nép múltjához is kötődik a meditálás.

Hogyan készül a szejtán, avagy búza hús

A vegán éttermek egyik sztárja, a húspótlók első számú atyja, a borsófehérje őse, a szejtán, amit kis előkészülettel szinte bármilyen húsétel vegásításához használhatunk.

Luca
2023.02.09 11:39
Az influenza lelki okai

Ugyan néha nehéz felderíteni egy betegség okát, de mindig húzódik valami a háttérben. Akár egy hidegben töltött délután, akár a pihenés hiánya, a túl sok stressz vagy a vírusoknak való kitettség, esetleg alul működő immunrendszer. Érdemes végig gondolni az okokat, hiszen akkor nem csak a tünetet, azaz a betegséget, de annak kiváltó okát is megszüntethetjük, így megelőzve az esetleges visszaesést.

Luca
2023.01.25 10:37
Téli náthák orvoslása

Mit tehetünk egészségünk megőrzése és az esetleges betegségek lefolyásának enyhítése érdekében? Nagyon is sokat! A betegségeket megelőzni is lehet és nem csak vitaminokkal, de ételekkel is, ahonnan a legjobban felszívódik az, amire éppen szükségünk van.

De ha már ott a baj, akkor is rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, hogy a tünetek minél enyhébbek, a betegség minél rövidebb legyen.

Rapunzel - A fenntartható gazdálkodás

A Rapunzel Naturkost egy sok évtizedes múltra visszatekintő cég, amely az 1970-es évek óta céljául tűzte ki a fenntartható bio gazdálkodás népszerűsítését. Ezen céljuk szolgálatába állították minden munkatársukat, ez a cél lebeg a szemük előtt minden döntésük meghozatalánál: magas minőségű bio gazdálkodásból származó, fenntarthatóan előállított élelmiszert termelni!

Luca napi búzafű ültetés - avagy csíráztass az ünnepek alatt is

Luca napjához sok népszokás fűződik, valószínűleg azért, mert a Gergely naptár bevezetése előtt ez volt az év legrövidebb napja. Luca napján tilos volt sütni, fonni és mosni, sőt kölcsönadni sem volt ajánlatos, mert minden kölcsönadott holmi boszorkányok kezére jutott.

A Luca búzával a következő év termését igyekeztek megjósolni. A hagyomány szerint december 13-án el kell ültetni a Luca búzát vagyis hagyományos búzaszemeket és ha karácsony napjára kihajt, akkor bő termésre lehet számítani a következő évben. Az így kihajtatott búzával később az Adventi oltárt díszítették elődeink.

Csíráztatáshoz magvak, eszközök >>>

Luca
2022.12.03 16:22
Rapunzel - A filozófia

A Rapunzel bio élelmiszer gyár a 70-es évek közepe óta jobbítja a világot, nem csak egészséges ételeivel, de egy olyan vállalati filozófiával, ami a környezetre, a fenntarthatóságra és a benne dolgozók jólétére is minden szinten odafigyel. Ezért kínálja a NetBio is a termékeit. És hogy pontosan mit takar ez a filozófia?

Luca
2022.11.29 16:22
Rapunzel - A kezdetek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Augsburg nevű német városka Bavariában. Itt történt, hogy 1974-ben Joseph Wilhelm Jennifer Vermeulen-nel közösen alapított egy önfenntartó kommunát egy farmon, egy kis natúra bolttal kiegészülve. Így kezdődött Európa egyik legnagyobb bio élelmiszer előállító cégének, a Rapunzel Naturkost-nak a története.