Globus

A természetesség a polcokra kerülő konzerveknél is fontos. A Globus nem használ felesleges adalékanyagokat, így tartósítószert sem. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek a zöldségkonzerveik, hogy egész évben a lehető legegészségesebb formában kerüljenek a vásárlóik asztalára.

A mezőgazdászokkal szorosan együttműködve folyamatos figyelemmel kísérik az alapanyagaikat, már a magok kiválasztásától, nem csak a zöldségek ízét, de a földet is szeretnék megóvni a termelés során. Emiatt olyan módszereket alkalmaznak, amelyek megőrzik a talaj termőképességét, tekintettel vannak a biológiai sokféleségre és nem szennyezik a felszín alatti vizeket.

A konzerveik veszteség nélkül újrahasznosíthatóak, de a gyártás során keletkező hulladékokat is szelektálják, és a lehető legmagasabb százalékban törekszenek az újrahasznosításukra. Jelenleg a gyártás során keletkezett hulladékok 85%-át sikerül újrahasznosítani, és azon dolgoznak, hogy ez a szám növekedjen.