Ánizs

Nézet:
Sorrend:
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag.
Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez.
Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a Sambucának, a Pastisnak és más ánizsos likőröknek. Az európai ánizs mellett változó mennyiségben használják az abszint készítésekor.

A kínai és vietnami konyha ismertté válásával azonban Európában is egyre többet kezdték használni lekvárok, szirupok ízesítésére.
A 17. században egyre inkább elterjedt Európában, például a cári udvarban a tea ízesítésére is használták.
425 Ft

Ajánlott süteményekhez, italok fűszerezéséhez.

Az ánizs inkább édes krémek, tészták, főleg a mézeskalács nélkülözhetetlen fűszere, de ha egy fej vöröhagyma oldalába 2-3 ánizst szúrunk és ezzel pároljuk a pecsenyét, zamatossá teszi. 

Formájából fakadóan díszítésként is pompásan használható, de hívjuk fel a többiek figyelmét arra, hogy "nyers" formában nem fogyasztható.

Görcsoldó, gyomorerősítő, étvágyjavító és szélhajtó tulajdonságokkal bír.

1 625 Ft
Nézet:
Sorrend: