Kömény

Nézet:
Sorrend:

A mag igaziból az édeskömény termése. A édeskömény frissen zöld vagy barnás színű magja alapanyaga a kínaiak ötfűszerének.

Fűszerezhetünk vele levest, főzeléket, édességeket, leveseket és halételeket is. Rozskenyerek kiváló ízesítője.

C-vitamint, folsavat, A-vitamint is tartalmaz. Gazdag vasban is, kalóriatartalma viszont alacsony: 34 kcal/100g.

Gyökerét vízhajtó, vesetisztító tulajdonságai miatt kedvelik, levelei segítenek a gyomorbántalmakban szenvedőknek, klimaxos panaszokra is ajánlják.

Az édesköményteát görcsoldásra használjuk, menstruációs és gyomorfájdalmak esetén is hatásos. Hashajtó teákhoz is adnak belőle, hogy a görcsöket csillapítsa. Hasfájós kisbabáknak is készítenek csipet édesköményből teát, hogy a megterhelő gázokat távozásra bírják, ezt a tulajdonságát már Hippokrátész is leírta. Szoptatós anyukáknál fokozza a tejtermelést.

815 Ft

Bio Fűszerkömény - őrlemény 50 g

Felhasználási javaslat: bizonyos ételekbe (saláták, körözött) beleszórjuk, mások ( kelkáposztafőzelés, húsok) belefőzzük, a rántott levesnél viszont a rántásba tesszük. Levesek, saláták, főzelékek, sültek, káposztás, burgonyás, sajtos, túrós ételek, kolbászfélék, körözöttek, puha sajtok, péksütemények, pogácsák ízesítője.

A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni.

Allergén anyagot nem tartalmaz.

1 000 Ft

Összetevő: feketekömény

Alkalmazása:

Adhatjuk különböző ételekhez, mint például sütemények, káposztás ételek, egyes levesek, aromás anyagai miatt süteményekhez.

Gyógyhatása:

A feketekömény nagymértékben csökkenti az allergiás reakciókat, különösen szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén. Gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazhatjuk megfázás és tüdőgyulladás esetén is kiegészítő kezelésként. A feketekömény magjának erős vírus és baktériumölő hatása van. Kiváló puffadás gátló és egyben szélhajtó hatású is. A növény erős gyulladás csökkentő hatása miatt sikerrel alkalmazható ideggyulladások (külsőleg) esetén is. Idegnyugtató hatása klinikailag igazolt. Mindennemű nőgyógyászati gyulladások kezelésére is bevált gyógynövény a feketekömény.

285 Ft

Egyéb nevei konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény.
A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze.
Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Végezetül karvontartalmának köszönhetően a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatása van.
Bizonyos ételekbe (saláták, körözött) beleszórjuk, másokba (kelkáposzta-főzelék, húsok) belefőzzük, a rántott levesnél (köménymagleves) viszont a rántásba tesszük. Levesek, saláták,
főzelékek, sültek, káposztás, burgonyás, sajtos, túrós ételek, kolbászfélék, körözöttek, puha sajtok, péksütemények, pogácsák ízesítője a savanyúságok és a savanyú káposzta elengedhetetlen fűszere.
Étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó hatása miatt teának is ajánlott.

115 Ft

A petrezselymfélék családjába tartozó egynyári növény magja adja a fűszert. A mag igen aromás, kesernyés, kissé csípős ízű, színe a réti köménynél világosabb. Egészben vagy őrölve kerül forgalomba, az indiai fűszerkeverékek és ételek jelentős részének egyik fő alkotóeleme. Érdemes olajon kissé megpirítani, a pirítástól kissé lágyabb ízt kapunk. Főtt vagy sült húsételekbe, savanyúsághoz, kolbászba, sajtból vagy túróból készült ételekhez egyaránt remekül használható.

280 Ft

A boglárkafélék családjába tartozó növény, háromszögletű, matt fekete színű magját hasznosítjuk fűszerként.

A szétmorzsolt magok illata és íze a borshoz hasonlít, enyhe zöldfűszeres beütéssel.

Az Indiai konyha kedvelt fűszere, lencséből készült ételekben, savanyúságokban, mártásokban és péksütemények készítésénél használják fel.

A feketeköménnyel megszórt naan kenyér jól példázza a fekete kömény nagyszerű ?képességeit?.

245 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert.
Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

235 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert.

Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

235 Ft
Nézet:
Sorrend: