Gyömbér

Nézet:
Sorrend:

A gyömbér ma Dél-Ázsiában, Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában termesztett fűszer- és gyógynövény. A növény gyöktörzse szolgáltatja az illatos, csípős, kesernyés fűszer alapját.

Felhasználása
Levesek (hús-, bab-, burgonya-, gyümölcs- stb.), levesgombócok, burgonya-, és babfőzelékek, szószok, húsételek, vadhúsok, mártások, sütemények (mézeskalács, keksz stb.), forralt bor, likőrök, pálinkák, keleti ételek, valamint uborka, tök, és gyümölcsök eltevésénél is használt kitűnő ízesítő.

 

Élettani hatása

Gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása ismert. A gyökér forrázata gyógyteaként vértisztító, meghűlés, torokfájás, gyomorbajok, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere. A alkalmazható a hányinger és szédülés megszüntetésére is, ezért a tengeribetegség megelőzésére használják. A gyömbér különlegessége, hogy a benne lévő illóolaj nyugtatja a gyomornyálkahártyát, ily módon segíti az emésztést, nyugtatja a gyomrot.

Ételeinket, csak a főzés utolsó fázisában ízesítjük vele, így kiemeli, teltebbé teszi az ízeket. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni, mert túladagolása esetén kellemetlen, kesernyés ízt kap az étel.

320 Ft

Desszertek és egzotikus ételek kötelező kiegészítője!

A bio gyömbér fűszercsepp esszenciáját egy különleges, bio gyömbér kivonat adja, amely kivonása során semmilyen adalékanyagot nem használ a gyártó partnerünk.

A könnyebb konyhai felhasználás miatt bio, hidegen sajtolt napraforgó olajjal van hígítva.

A lenyűgöző ízét és illatát akkor mutatja meg a legjobban, ha nem vagy csak minimális hőkezelést kap a sütés/főzés során!

A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják.
A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik, így több termékünk BIO minőségben is elérhető.

 

1 315 Ft

A trópusi növény föld alatt szerteágazó gyökértörzsét hasznosítjuk fűszerként. Íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú. Frissen, szárítva, őrölve egyaránt felhasználható. Remekül illik a sült húsokhoz, a nyugati konyhák előszeretettel használják sütemények készítéséhez. A gyömbér roppant sokoldalú fűszer, savanyúságok, csatnik, dzsemek, édességek és szeszipari termékek egész sora készül a felhasználásával. Az ázsiai fűszerkeverékek jelentős részének egyik fő összetevője.

395 Ft
Nézet:
Sorrend: