Gyömbér

Nézet:
Sorrend:

Gyömbér

Gyömbérnövény egy méter magasra nő a félárnyékos lejtőkön. A kemény, göcsörtös rizóma átmérője 2-4 cm. A rizómákat 5-6 hónappal az ültetés után kell kiásni, amíg zsengék. A friss fogyasztásra szánt rizómákat megmossák és egy-két napig szárítják. Ezután néhány hónapon át tárolhatók szabályozott hőmérsékletű légtérben. Fehérborban vagy sherríben a friss, feldarabolt gyömbér hónapokig megőrzi állagát és aromáját. A szárításra szánt gyömbér általában ültetés után 8-10 hónappal felszedett rizómákból szármatik. Ekkorra a rizómák már rostosabbak és csípősebbek.

 

960 Ft

A trópusi növény föld alatt szerteágazó gyökértörzsét hasznosítjuk fűszerként. Íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú. Frissen, szárítva, őrölve egyaránt felhasználható. Remekül illik a sült húsokhoz, a nyugati konyhák előszeretettel használják sütemények készítéséhez. A gyömbér roppant sokoldalú fűszer, savanyúságok, csatnik, dzsemek, édességek és szeszipari termékek egész sora készül a felhasználásával. Az ázsiai fűszerkeverékek jelentős részének egyik fő összetevője.

260 Ft
Nézet:
Sorrend: