Petrezselyem

Nézet:
Sorrend:

"Az ige"

Legsokrétűbb használatú zöldség. Friss salátáktól a töltelékekig mindenhez fontos, nélkülözhetetlen. Szárnyasok bélszagát tökéletesen eltünteti. Bármilyen fűszerrel gond nélkül társítható.

Szomszédasszony a nem hibátlan gyökereket egyéb orvosságos füvekkel csodatevő gyógyitalhoz hasznosítja.

 

+ Extra
A XX. század vége óta egyik legsikeresebb terméknagykövete az országnak a petrezselyem szárítmány.

785 Ft

Az Eden Premium Kölestészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.

Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.

Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.

Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le, bő vízzel öblítsük. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.

Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek


Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.

Származási hely: Magyarország

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

685 Ft

A petrezselyem név a latin petroselium szóból származik, mely a görög petrosz (kő, szikla) és szelion (növény) szavakból ered. A petrezselyem népies nevei petrezselem, petrezsirom, petruska. A gyökérpetrezselymet helytelenül nevezik fehérrépának vagy egyszerűen gyökérnek is.

Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös.

Gyógyhatása A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, vizelethajtó, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású. Fokozza a gyomor-béltraktus működését, és teáját fogyasztják hólyaghurut esetén is. A petrezselyem a vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére ajánlható. Hasznosnak bizonyulhat a csalánkiütések kezelésében, egyes kutatási eredmények szerint a petrezselyem gátolja a hisztamin kiválasztását.

Figyelem! Terhesség idején vagy gyomorfekély esetén ne használjuk orvosilag hatásos mennyiségben!

Frissen és szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, főtt és pirított burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, liba, kacsa, csirke sütésekor és ételek díszítésére használjuk. A már majdnem elkészült, de inkább a kész ételhez adjuk, mert nem csak aromáját, de vitamintartalmát is elveszíti főzés közben.

155 Ft

A metélőpetrezselyem leveleit frissen, vagy szárítva egyaránt fogyasztjuk.

Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, különben teljesen elveszíti az aromáit.

Enyhén csípős íze és egyedi illata jól illik a ragukhoz, levesekhez, zöldborsóból, vagy burgonyából készült ételekhez.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

205 Ft
Nézet:
Sorrend: