Lestyán

Nézet:
Sorrend:

A lestyánt mind friss, mind szárított állapotában használják, régebben egyetlen falusi kertből sem hiányozhatott. Az erdélyi konyha nélkülözhetetlen fűszere. A petrezselyemhez hasonló illatú és ízű fűszernövény.

Egyéb népies elnevezései lecsihan, leustyan, levescsík, levestikom, levestököm, löböstök, lóstya.

A szárított lestyánlevél kiválóan alkalmas levesek, saláták, diétás ételek és italok, ecetek fűszerezésére. Töltött kacsa vagy csirke készítésekor a szárnyas belsejét szárított lestyánnal dörzsöljük be és a töltelékbe is tegyünk

340 Ft

Megjelenésében és aromáiban is hasonlít a petrezselyemhez. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere. Hosszú ideig, szinte teljesen eltűnt a hazai konyhák polcairól, de napjainkban szerencsére reneszánszát éli ez a kiváló fűszer.

Levesek, saláták, zöldborsó és tejtermékekből készült ételeinket fűszerezhetjük vele.

Származási hely: Lengyelország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
320 Ft
Nézet:
Sorrend: