Vanília

Nézet:
Sorrend:

Ha a bors a fűszerek királya, akkor a vanília a fűszerek hercegnője. Mézédes illata és felejthetetlen aromája maga a megtestesült elegancia a gasztronómiában. A mexikói eredetű fára kúszó növény toktermése adja a fűszert. A leszedett, még éretlen zöld termést hőkezelik, majd szárítják, ezt követően több hónapig érlelik. Így nyeri el fénylő barna színét és hosszanti ráncosságát, melyen a vanília kristályok gyakran kicsapódva, fehér foltokban jelennek meg.

Felhasználásakor a vanília rudat hosszában vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a kristályokat. A már felvágott rudat használhatjuk vaníliás cukor készítéséhez, de bele is főzhetjük a készülő édességbe.

Származási hely: Madagaszkár

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
2 025 Ft

A Bourbon vaníliát Madagaszkáron termesztik, gyümölcsös illata és kiváló minősége kiemeli a többi vanília sorából. Készítésénél a vanília rudakat fermentálják, majd szárítják, ezt követően megőrlik. Egyszerűsíti és megkönnyíti a konyhai munkát.

Származási hely: Madagaszkár

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

2 090 Ft

Sonnentor Bio Vaníliarúd

1 db

Vaníliát termeszteni művészet.

Minden egyes orchidea virágot kézzel poroznak be és szüretelnek.

A barna szín a fermentálás eredménye.

Késheggyel kaparja ki a magokat, főzze bele a hüvelyével együtt rizspudingba, desszertekbe.

3 555 Ft
Nézet:
Sorrend: