Kurkuma

Nézet:
Sorrend:

Friss gyökér. A rizómának (gyökértörzs) durva, tagolt, világosbarna héja van. Belül van a ragyogó narancsszínű húsállomány. A rizóma egy vastag fő részből és néhány zömök ujjból áll. Ezek adják a legjobb minőségű kurkumát. Az exportra szánt kurkumát szárítják; a szárítás folyamán erdetei tömegének 75%-át elveszti.

1 590 Ft

Dr. Natur étkek Kurkuma por (Indiai sáfrány, Sárga gyömbér) Több mint fűszer! Külsőleg, belsőleg

A kurkuma a sáfrányra emlékeztető termény; bár ténylegesen nem olyan, mint a sáfrány, de hasonló célokra éppúgy megfelel

Az aranysárga port valóban használhatjuk a drága sáfrány helyett, sőt ez adja a mustár és a curry fűszerkeverék aranyló sárga színét is. Narancsos-gyömbéres íze, kissé csípős, itthon főként rizsek, bab, burgonya, lencse és zöldségételek fűszerezésénél ismert, és az indiai konyha épít rá.

Egy késhegynyi mennyiségű kurkuma ételekhez, vagy teához adva nem csak kulináris élvezet, de fel is frissít, és jó hatással van az emésztésre.


Tudtad ezt a kurkuma porról?

Az indiai nők első számú szépségápolója a kurkuma por, melyet egy kis vízzel és liszttel elkeverve pakolásként használnak bőrük fiatalságának megőrzésére.

 

490 Ft

A kurkuma fűszer- és gyógynövény.

A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza.

Hatóanyagáról, az élénksárga színét is adó kurkuminról a vizsgálatok megállapították, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású.

Származási hely: India

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

890 Ft

A kurkuma (indiai sáfrány) Indiából, Kínából és Dél-Ázsiából származó, kellemes, gyömbérre hasonlító - de annál gyengébb aromájú - fűszer erőteljes ételszínező hatással.

Felhasználása

A curry fűszerkeverékek és a Worcaster-mártás elengedhetetlen eleme, használható tésztafélék, levesek színének, ízének javítására, valamint szárnyashúsok, halak és tenger gyümölcseinek készítéséhez. Az indiai konyha alapfűszere chutney-k, zöldséges és rizsételek, mustáros-ecetes savanyúságok készítéséhez használják.

Élettani hatása

Étvágygerjesztő hatású.

405 Ft

A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat.

A kurkuma csökkenti a gyulladást és gátolja a tumorképződést.

340 Ft

A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat.

A kurkuma csökkenti a gyulladást és gátolja a tumorképződést.

920 Ft

Kurkuma szén-dioxiddal kinyert értékes kivonatával, melyet étrend kiegészítő készítményekben is használnak. 

Indiai receptekhez ajánljuk

A Kurkuma fűszercsepp esszenciáját egy különleges, kurkuma kivonat adja, amely kivonása során semmilyen adalékanyagot nem használ a gyártó partnerünk.

A könnyebb konyhai felhasználás miatt hidegen sajtolt napraforgó olajjal van hígítva. 

Kiváló ízét és aromáját akkor mutatja meg a legjobban, ha nem vagy csak minimális hőkezelést kap a sütés/főzés során!

A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják.
A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik, így több termékünk BIO minőségben is elérhető.

 

1 315 Ft

A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes.

Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert. A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

415 Ft
Nézet:
Sorrend: