Dr. Natur étkek, Csipkebogyómag-liszt - immunerősítő, gyulladáscsökkentő, bőrtápláló, külsőleg-belsőleg
A csipkebogyót mindenki ismeri, kirándulások alkalmával is gyakran találkozhatunk vele, és bár elsősorban magas C-vitamin tartalma miatt került be a köztudatba mint immunerősítő, azonban ennél lényegesen többet tud.
A csipkebogyó magjainak őrlésével előállított liszt, ugyanis nemcsak kiemelkedő C-vitamin tartalommal bír, de vitaminok (retinol), ásványi anyagok, antioxidánsok (likopin, béta-karotin) és esszenciális zsírsavak (linolsav- Ω6, linolénsav-Ω3) természetes forrása is.
5 érv a Csipkebogyómag-liszt mellett:
- Immunerősítő (robolálás, meghűlés, megfázás)
- Természetes tápanyagforrás a család minden tagjának.
- Gyulladáscsökkentő (főként ízületi gyulladások esetén)
- Rostanyagai (pektin) segítik az emésztést, diétás étrendbe is
- beilleszthető
- Külsőleg is alkalmazható natur bőrápoló kozmetikum.