Mák

Nézet:
Sorrend:

Dr. Natur étkek, Mákliszt – Mákőrlemény, Ásványi anyagokban gazdag, alacsony szénhidrát tartalmú

A mák vagy tudományos nevén a Papaver somniferum egy kicsi, ovális alakú, palaszürke vagy fehér színű magocska, amely a mák növény gubójában nő. A mákszemek nem narkotikusak, szemben az ópiummák növényének nedvével. Gazdag tápanyagforrás, óriási a tápértékkel, mely számtalan egészséget támogató tulajdonsággal rendelkezik, éppen ezért ősidők óta használják a népgyógyászat különböző egészségügyi problémák kezelésére.

De, mi a mákliszt?

Nemcsak a mákszemek tesznek jót az egészségnek, a szemekből kinyert mákolajnak szintén magas a tápértéke. A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk!

Mákliszt a konyhában

Ez a paleo- és testsúlycsökkentő étrendben népszerű alapanyag, magas ásványi anyag és alacsony szénhidrát tartalmú liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!

 

890 Ft

A Nature Cookta Mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére.

Karakteres ízét és fogyasztásának előnyeit nem csak a paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követői élvezhetik.

Készítése során a mákból hidegen, vegyszermentesen kisajtolják az olaját, majd a fennmaradó pelletet
finomra őrlik.

Minden olyan receptben pótolhatjuk a fehér liszteket mákliszttel, mellyel a mák íze is harmonizál.

Sűríthetünk is vele, mert nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Készíthetünk belőle muffinokat, süteményeket, kásákat, fánkokat, felhasználásával finomabb ízű édességeket fogyaszthatunk. Ha citromot és nyírfacukrot adunk hozzá, akkor ízletes tölteléket kapunk. Akár kenyeret is süthetünk vele, főképp más liszttel keverve. Ha csak mákliszttel sütünk, a receptben megadott tojásmennyiséghez képest eggyel többet használjunk, hogy elkerüljük a túlzott morzsálódást!

A mákliszt nem azonos a sima őrölt mákkal!

850 Ft
Nézet:
Sorrend: