Mák

Nézet:
Sorrend:

Csodálatos mákíz, a durva szemcsék nélkül!

Magas ásványianyag-tartalma (vas, kalcium, magnézium, foszfor) miatt a csontritkulás és a vashiány megelőzésére is alkalmas, valamint segít a tejallergiás gyerekek kalciumpótlásában is.

Alacsony szénhidrát-, valamint jelentős rost- és fehérjetartalmú, ezért bármely diétába beleillik.

A mákliszt jól helyettesíti a darált mákot, csökkentett olajtartalmának köszönhetően tovább eltartható.

Minden olyan receptben pótolhatjuk a fehér liszteket mákliszttel, amellyel a mák íze harmonizál. Készíthetünk vele péksüteményeket, feldobhatjuk a mák ízével muffinjainkat, fánkunkat, töltelékeinket vagy akár kenyereinket.


700 Ft

A Nature Cookta Mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére.

Karakteres ízét és fogyasztásának előnyeit nem csak a paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követői élvezhetik.

Készítése során a mákból hidegen, vegyszermentesen kisajtolják az olaját, majd a fennmaradó pelletet
finomra őrlik.

Minden olyan receptben pótolhatjuk a fehér liszteket mákliszttel, mellyel a mák íze is harmonizál.

Sűríthetünk is vele, mert nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Készíthetünk belőle muffinokat, süteményeket, kásákat, fánkokat, felhasználásával finomabb ízű édességeket fogyaszthatunk. Ha citromot és nyírfacukrot adunk hozzá, akkor ízletes tölteléket kapunk. Akár kenyeret is süthetünk vele, főképp más liszttel keverve. Ha csak mákliszttel sütünk, a receptben megadott tojásmennyiséghez képest eggyel többet használjunk, hogy elkerüljük a túlzott morzsálódást!

A mákliszt nem azonos a sima őrölt mákkal!

735 Ft
Nézet:
Sorrend: