Rizsliszt

Nézet:
Sorrend:
ÚJ

A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.

Felhasználási javaslat: A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.

Gluténmentes, így a gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.

Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.

Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

930 Ft
ÚJ

A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.

Felhasználási javaslat: A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.

Gluténmentes, így a gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.

Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.

Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

540 Ft

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.

Számos ízletes és egészséges étel készíthető belőle, magában vagy egyéb lisztekkel keverve . Tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez is kiválóan alkalmas.

A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel.

 

715 Ft

Bio rizsliszt, gluténmentes termék


Recept, alma-rizs-muffin: 250g teljes rizsliszt, 60g mogyoróliszt, 2tk.sütőpor, 2 tojás, ½ tk. fahéj, 1 csip. só, 115g agavészirup vagy cukor, 180g BH almaszósz,2 ek. napraforgó olaj, 50ml rizstej, 1 csip. őrölt Bourbon vanília, 75g mazsola. Rizslisztet, mogyorólisztet, sütőport és mazsolát elvegyítjük. A megmaradt összetevőket habverővel elkeverjük és a lisztkeveréket hozzá adagoljuk. A masszát 12 muffin formába osztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 percig sütjük.

1 265 Ft

A fehér rizsliszt előnye, hogy sütés során könnyebben megkel, mint a barna rizsliszt, puhább, omlósabb süteményeket készíthetünk belőle. Ha riszlisztből sütünk nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.

A fehér rizsliszt selymes textúrájú, gluténmentes. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, és hosszú távon segít a vércukorszint csökkentésében 


500 Ft

Bonetta rizsliszt gluténmentes 1000g

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják a belőle készült ételeket.

Kiválóan alkalmas porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készíthető belőle.

Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverjük.

A rizsliszt előnye, hogy a tészta készítéséhez nem feltétlenül szükséges tojás használata, így az abból készült süteményeket a tojásallergiában szenvedők is fogyaszthatják.

Száraz és hűvős helyen tárolandó.

Felhasználható: ételek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz.

835 Ft

Instant puding, csokoládés.

Gluténmentes, BIO- és vegán termék, 100% növényi összetevők. 42 fokon szárítva, tartósítószert nem tartalmaz.

Nettó súly: 70g, melyből 165 g készétel készíthető.

Elkészítés: a poháron jelzett vonalig felöntjük forró vízzel, jól összekeverjük, amíg krémes állagú lesz. Hűtőszekrényben állni hagyjuk 2 órán át. Egyszerűen a papírpohárból fogyasztható.

1 175 Ft

Instant puding vaníliás, desszert.

Gluténmentes, BIO- és vegán termék, 100% növényi összetevők. 42 fokon szárítva, tartósítószert nem tartalmaz.

Nettó súly: 70g, melyből 165g készétel készíthető.

Elkészítés: a poháron jelzett vonalig felöntjük forró vízzel, jól összekeverjük, amíg krémes állagú lesz. Hűtőszekrényben állni hagyjuk 2 órán át. Egyszerűen a papírpohárból fogyasztható.

1 040 Ft

Az Eden Premium Barna Rizsliszt válogatott barna rizs szemekből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféléje.

A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.

A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből ugye lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak.

Származási hely: Magyarország

Felhasználási javaslat: Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, krémeket  és szószokat is sűríthetünk vele.

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

530 Ft

Az Eden Premium Barna Rizsliszt válogatott barna rizs szemekből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféléje.

A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.

A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből ugye lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak.

Származási hely: Magyarország

Felhasználási javaslat: Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, krémeket  és szószokat is sűríthetünk vele.

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

930 Ft

A rizsliszt (vagy rizspor) a liszt egy fajtája, ami finomra őrölt rizsből készül. 
Különbözik a rizskeményítőtől, amit a rizs lúgban való áztatásával termelnek.

A rizsliszt jól helyettesíti a búzalisztet, ami irritációt okozhat azoknak az embereknek az emésztőrendszerében, akik lisztérzékenyek.

A rizslisztet, mint sűrítőszert is használják, amit lehűtenek vagy lefagyasztanak, így gátolva a nedvesség kicsapódását.

 

650 Ft
 
Nézet:
Sorrend: