Szőlőmagliszt

Nézet:
Sorrend:

Szőlőmag mikro őrleményt a Balaton Felvidéken termelt cabernet sauvignon kék szőlő magjából állítjuk elő.

A szőlőmagliszt tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, olajat, mikro anyagokat és nyomelemeket. Magas rosttartalmának köszönhetően javítja a bélrendszer működését.


710 Ft

A hidegen sajtolt szőlőmagból készült olajgyártáskor pellet keletkezik, melyet finomra őrlünk. Az így keletkezett szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban, mert egészség megőrző és újító hatása van. Ezt gazdag bioaktív és bioflavin, valamint magas antioxidáns, tartalmának köszönheti. 

Bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken. 

A szőlőmagliszt könnyen emészthető és koleszterinmentes. Olajtartalmának köszönhetően megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Kiváló E-vitamin és telítetlen zsírsav forrás.

A szőlőmaglisztet sütipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Mivel az élesztő munkáját segíti, valamint nagyon jó színezőanyag, így kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.



 

1 580 Ft

Kevés olyan növény van, amelynek olyan sok része felhasználható, mint a szőlőnek. Az érett gyümölcs fogyasztható nyersen, húsából kitűnő borok készülhetnek, a magjából pedig olajat és lisztet is elő tudnak állítani.

A Nature Cookta Szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is.

A Nature Cookta szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható a konyhában. Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.

Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!

A Nature Cookta Szőlőmagliszt a napszak bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.

1 380 Ft
Nézet:
Sorrend: