Kevés olyan növény van, amelynek olyan sok része felhasználható, mint a szőlőnek. Az érett gyümölcs fogyasztható nyersen, húsából kitűnő borok készülhetnek, a magjából pedig olajat és lisztet is elő tudnak állítani.
A Nature Cookta Szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is.
A Nature Cookta szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható a konyhában. Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.
Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!
A Nature Cookta Szőlőmagliszt a napszak bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.