Csicseriborsóliszt

Nézet:
Sorrend:

Ellenőrzött gluténmentes

Recept

Falafel golyók: 125g csicseriborsó liszt, 25g keményítő (1Ek), 100ml víz, 1 hagyma és 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva, (2 ek friss koriander), 1tk őrölt római kömény, 1 tk só, 150g szezámmag (bevonó)

Az összetevőket sima tésztává keverjük és 5 percig dagadni hagyjuk. Golyókká formáljuk és szezámmagban megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany barnára sütjük. Elkészíthetjük joghurtos-mártással és salátával.

A Bauck csicseriborsó liszt nyers csicseriborsóból készül, ezért nyers fogyasztásra nem javasolt.



2 415 Ft

Az egészséges táplálkozás része, glutén és koleszterinmentes termék, magas fehérje tartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók, idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe ajánljuk, a termék élelmi rostban gazdag, viszonylag semleges ízű, ezért sokféle fűszerrel ízesítve, nagyon változatos módon készíthető el. Allergén információ: nem tartalmaz allergén anyagot.

1 400 Ft

A csicseriborsóliszt, a csicseriborsó őrleménye, melyet krémlevesekhez, pástétomokhoz, de humuszkrém készítéséhez is fel lehet használni. Fűszerezéséhez vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.

A csicseriborsó élelmi rostokban gazdag, így támogathatja emésztésünket. Rostos ételek fogyasztása amellett segítheti a megfelelő anyagcserét, fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában. A csicseriborsó bőségesen tartalmazhat karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása ajánlott kismamáknak.

Származási hely: Magyarország

 A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

1 380 Ft

A bio csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.

Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra, kalóriamennyiségéhez képest hosszú ideig tartó jóllakottságot eredményez.  A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.

985 Ft


A csicseriborsót megőrölve és átszitálva készítjük a lisztet, amelyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.

Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát, paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban. Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform ízesítőhöz van kedvük,

575 Ft
Nézet:
Sorrend: