Barnarizs-liszt

Nézet:
Sorrend:

Biorganik Bio Barnarizsliszt Gluténmnetes 500 g

A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka.

A barnarizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész).

A barnarizs keményítőtartalmánál fogva jelentős energiaforrás. A benne lévő rostok lassítják a szénhidrát felszívódását, glikémiás indexe ezért alacsonyabb, így cukorbetegeknek javasolt a fehér rizs helyett barnát fogyasztani. Ezen kívül a rostok a bélműködést is segítik.

A barna rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény.

Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. 2,5-3-szoros mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 40-50 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.

895 Ft

Kiiktatod az életedből a finomlisztet? Alternatívákat keresel a kenyér, péksütemények, szószok elkészítésére? Jó helyen jársz, a Vegabond Barna rizsliszt remek választás!

A rizs főként foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz. A szervezet számára hasznos szénhidrátok, növényi rostok, B1-, valamint B2 vitaminok, esszenciális aminosavak és fehérjék szintén megtalálhatóak benne.


A Barna rizsliszt levesek, főzelékek és szószok sűrítésére tökéletes, sütéskor azonban nem árt észben tartani, hogy a belőle készült tészta nehezebben kel meg, mint a fehér rizslisztből készült!

860 Ft
Nézet:
Sorrend: