Hajdinaliszt

Nézet:
Sorrend:

Felhasználható főzelékek, szószok sűrítéséhez, akár palacsinták készítéséhez.

A hajdinaliszt nagyon egészséges, magas tápanyag értéke van. Egyébként egyike azon kevés liszteknek, amely gluténmentes, ezért liszt érzékenyek is fogyaszthatják.

A hajdinaliszt kicsit sötétebb, drappos színű, mint a hagyományos lisztek, nagyon különleges, finom, diós ízt ad a vele készített ételeknek. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

585 Ft

A NATURBIT hajdinaliszt gluténmentes, így a gluténmentes étrendbe is beépíthető.

Ha valaki nem gluténérzékeny, de használná a hajdinalisztet, mint alapanyagot, akkor néhány tipp:

  • A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas.
  • Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni. A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének. Telítetlen zsírsav tartalma 77 %-kal több, mint a búzáé. Mivel a sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű, levegős kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Palacsinta, kása, sütemény, torta vagy egyéb tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza-, kukorica-, rizs- vagy árpaliszttel keverve.

 

Gluténérzékenyeknek:

Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas mindennapi táplálék lisztérzékenyek és gluténintoleranciások számára is.

800 Ft

A hajdina a régiek asztalán általános fogás volt, ma pedig a tudatosan táplálkozók étrendjének egyik újra felfedezett élelmiszere.

Álgabona, így a gluténérzékenyek asztalát is gazdagíthatja. A Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt tisztított, őrölt hajdinából készül.

A szürkésbarna színű őrlemény élelmi rostban gazdag, a Candida diéta remek kiegészítője. Markánsabb íze miatt felhasználásával finom, diós ízű ételek készíthetőek.

 

685 Ft
Nézet:
Sorrend: