Mandula

Nézet:
Sorrend:

Dr. Natur étkek, Mandulaliszt - Enyhén édes aromájú lisztpótló, sütéshez, főzéshez vagy akár sűrítésre

Milyen az íze?

Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.


Miért jó a mandulaliszt?

Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.


Azonos-e a mandulaliszt a megdarált mandulával?

Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.

 

2 095 Ft

A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő.

Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!

Felhasználási javaslat:
Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.

Származási hely: Spanyolország

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

2 820 Ft

A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő.

Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!

Felhasználási javaslat:
Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.

Származási hely: Spanyolország

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

5 170 Ft

Gluténmentes, paleolit diétában is használható.

A mandulalisztet keverhetjük a többi liszttel és így különleges ízélményt adhatunk gluténmentes süteményeinknek. Készítsen gluténmentes macaront!

A NATURBIT mandulaliszt garantáltan gluténmentes, mivel a Hunorganic Kft auditált gluténmentes üzeme csomagolja.

1 985 Ft

A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója.

Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról.

Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját.

Felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez ajánlott, amelyek ízvilágához illik a mandula édeskés íze.

A sütemények készítésekor nagyon könnyű, habszerű, illatos tésztát kapunk. Fehérliszt helyettesítésére 100%-ban használható. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott mennyiséget, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.

A mandula őrlemény ízletes alapanyaga lehet pitéknek, palacsintáknak, kekszeknek, linzereknek. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűrítésre is használhatjuk. A paleolit étrend követőinek és diétázóknak is tökéletes megoldás a konyhában.

Kiváló francia édességet is készíthetünk a mandulalisztből. A macaron olyannyira kedvelt sütemény Franciaországban, hogy az éttermek naponta 1000 darabot is eladnak belőle.

2 755 Ft

A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója.

Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról.

Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját.

Felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez ajánlott, amelyek ízvilágához illik a mandula édeskés íze.

A sütemények készítésekor nagyon könnyű, habszerű, illatos tésztát kapunk. Fehérliszt helyettesítésére 100%-ban használható. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott mennyiséget, akkor eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.

A mandula őrlemény ízletes alapanyaga lehet pitéknek, palacsintáknak, kekszeknek, linzereknek. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűrítésre is használhatjuk. A paleolit étrend követőinek és diétázóknak is tökéletes megoldás a konyhában.

Kiváló francia édességet is készíthetünk a mandulalisztből. A macaron olyannyira kedvelt sütemény Franciaországban, hogy az éttermek naponta 1000 darabot is eladnak belőle.

5 305 Ft

A mandulaliszt magas élelmi rosttartalommal és fehérjetartalommal bír. Kiválóan alkalmazható a gluténérzékenyek és a paleolit étrendet követők mindennapjaiban, illetve ideális alapanyag vegetáriánusok és vegánok számára is.

Felhasználhatjuk édes és sós sütemények, kenyerek, pékárul készítésére, önállóan vagy egyéb lisztekkel keverve is.



2 970 Ft
Nézet:
Sorrend: