Dr. Natur étkek, Mandulaliszt - Enyhén édes aromájú lisztpótló, sütéshez, főzéshez vagy akár sűrítésre
Milyen az íze?
Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.
Miért jó a mandulaliszt?
Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.
Azonos-e a mandulaliszt a megdarált mandulával?
Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.