Konjakliszt

Nézet:
Sorrend:

Számos diétát és modern étrendet követő számára az ételek elkészítésénél hasznos segítség ez az íztelen, szagtalan konyhai különlegesség.

A Nature Cookta Konjac liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül. 

Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. A tökéletes állagú tésztához sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez.

Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség. Rendkívül takarékos megoldás is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk el.

Az élelmiszeriparban és a sütőiparban a konjac lisztet a leggyakrabban kenyerek és sütemények készítésére használják fel alapanyagként vagy csak adalékanyagként. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek (mártások, szószok, levesek sűrítéséhez), valamint tészták gyártásához. A süteményeknek lágyabb textúrát kölcsönöz.

1 570 Ft

A konjak növény gyökeréből állítják elő vízelvonással, őrléssel. Liszt, keményítő, zselatin helyettesítésére kiválóan alkalmas, például szószokba, levesekbe, lekvárokba, pudingba, gyümölcszselékbe stb.

Diétázóknak kíváló alacsony zsír- és szénhidráttartalma miatt.

1 810 Ft

A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő.

A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost.

Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.

 

1 655 Ft
Nézet:
Sorrend: