Mind íze, mind zöldes színe igen jellegzetes az egyik legértékesebb haszonnövény magjából nyert lisztnek.
Rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. A vegetáriánusoknak, vegánoknak, diétázóknak is ajánlott fogyasztani, mert kiváló alternatíva fehérliszt helyett.
A Nature Cookta Tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó pelletet finomra őrlik.
A tökmagliszt sokrétűen felhasználható. Kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez kizárólag tökmaglisztet használunk a receptben szereplő tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában erősen morzsálódó finomságot kapunk.
A pisztácia is kiváltható tökmagliszttel, mandulaaroma hozzáadásával. Mivel sok folyadék és zsiradék felvételére képes, kiváló sűrítésre is.
Nagyszerű alternatíva búzaliszt helyett, diétázók körében is kedvelt alapanyag.