Tökmagliszt

Nézet:
Sorrend:

Héjnélküli olajtökből készített, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld.

Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a hólyag- és prosztata-megbetegedésekre. Igen magas foszfortartalma miatt segíti az agyi és idegi működést. Lassítja és csökkenti az időskori agyi leépülés folyamatát.

A- és E-vitamin tartalma gátolja a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. Csökkenti a keringési betegségek, magas vérnyomás és érelmeszesedési folyamat kialakulását. Meddőség elleni küzdelemben is remek harcostárs nőknek és férfiaknak egyaránt.

Diétázók, gluténérzékenyek számára, valamint sütemények és melegkonyhai ételek elkészítéséhez is használhatjuk. Zsemlék, pogácsák és különleges kenyerek tésztájába is jól illik. Csodálatos zöld színével rengeteg ételt feldobhatunk.

1 210 Ft

Mind íze, mind zöldes színe igen jellegzetes az egyik legértékesebb haszonnövény magjából nyert lisztnek.

Rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. A vegetáriánusoknak, vegánoknak, diétázóknak is ajánlott fogyasztani, mert kiváló alternatíva fehérliszt helyett.

A Nature Cookta Tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó pelletet finomra őrlik.

A tökmagliszt sokrétűen felhasználható. Kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez kizárólag tökmaglisztet használunk a receptben szereplő tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában erősen morzsálódó finomságot kapunk.

A pisztácia is kiváltható tökmagliszttel, mandulaaroma hozzáadásával. Mivel sok folyadék és zsiradék felvételére képes, kiváló sűrítésre is.

Nagyszerű alternatíva búzaliszt helyett, diétázók körében is kedvelt alapanyag.



865 Ft
Nézet:
Sorrend: