Fűszerek (mono) széria

Nézet:
Sorrend:

A majoránnának közeli rokona, vadmajoránnának is nevezik. Az oregánó Dél-Európában őshonos, a mediterrán konyha fontos fűszernövénye.

Aromája hasonlít a kakukkfűére, s kissé kesernyés az íze. Jól illik a paradicsomhoz, padlizsánhoz, de ízesíthetjük vele a húsokat, salátákat és leveseket is.

 

1 680 Ft

Fedezze fel Délkelet-Ázsiát! A galangal gyömbéres, citromos, mustáros íze sokkal enyhébb, mint a gyömbéré.

Finom, száraz fűszeressége miatt gyakran használják bors helyettesítésére.

Thaiföldön a galangalt sokféle ételben használják, például az indonéziai szatayban és a Tom Kha Gai csirkelevesben.

A Hildegard konyha kedvelőinek „kötelező darab”.

1 800 Ft

A görögszéna illata a curryre emlékeztet. Nem csoda, hogy csodálatosan illik az ázsiai tészta- és rizsételekhez.

Ezekkel a termesztési tippekkel a csíra jól fog fejlődni: Áztassa a magokat körülbelül 6-8 órára, és hagyja csírázni egy csíráztató edényben.

A csírák annál több keserűanyagot fejlesztenek, minél tovább csíráznak. Előfordulhat, hogy a csírázás után kemény magvak jelennek meg. 

1 980 Ft

Egész Bio kakukkfű

Vigyázat, Kréta-szerelmeseiben nyaralási érzéseket válthat ki! Erőt és bátorságot ad.


Tipp: Az elején kell hozzáadni és minél hosszabb ideig az étellel együtt főzni - így engedi el az erős aromáját a legjobban.

1 520 Ft

A luxust kedvelőknek - a világ egyik legdrágább fűszere.

Az arab vendégszeretet szimbóluma: 1-2 bogyó egy csésze kávéban vagy teában megídézi a Kelet erejét és illatát!


Ínyenc Tipp: A fűszert az étellel-itallal együtt főzzük, hogy elszabaduljon az aromája.

 

3 905 Ft

A luxust kedvelőknek - a világ egyik legdrágább fűszere.

Az arab vendégszeretet szimbóluma: 1-2 bogyó egy csésze kávéban vagy teában megídézi a Kelet erejét és illatát!


Ínyenc Tipp: A fűszert az étellel-itallal együtt főzzük, hogy elszabaduljon az aromája.

 

4 030 Ft

A lucerna az arab kultúrából ered. A csírázó edény a legjobb táptalajt biztosítja a növekedéshez. A 6-8 órás áztatás után a csíráknak legalább 6 napra van szükségük ahhoz, hogy elfogyaszthatók legyenek (ennyi idő kell ahhoz, hogy a növény saját antifeedánja, a kanavanin lebomoljon).

Gazdagítsa salátáit és leveseit!

1 980 Ft

Minden a keverékben van! A görögszéna, a lencse és a retek ugyanazt a nevelést élvezik, ezért kiválóan csíráznak együtt. Áztasd a magokat 6-8 órára, majd hagyd csírázni a csíráztató edényben 5-6 napig.

Ez idő alatt naponta kétszer alaposan öblítsd le. Már néhány nap múlva fogyaszthatjuk.

1 980 Ft
 
Nézet:
Sorrend: