Fűszerek (mono) széria

Nézet:
Sorrend:

Bio őrölt édes-nemes paprika

...kedvet ad az élethez! Az inkák ezt használták fizetőeszközként. Az enyhe ínyenceknek! Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.


Ínyenc tipp: Elősütés után a zsíradékhoz adni és alacsony hőfokon összesütni.

1 805 Ft

Egy ökölszabály szerint: minél intenzívebb a piros szín, annál enyhébb a paprika. Ennél a fűszeres változatnál az ízlelőbimbóink különösen pirosnak látják.

Gyümölcsös fűszerességet adhat chutney-khoz, pestókhoz, kenőcsökhöz vagy curry ételekhez.

De vigyázat: forró olajban kissé keserűvé válik.

1 800 Ft

A gyümölcsös édes paprika a tölgyfa fűszeres füstjével minden olyan ételt feldob, amelyhez egy kis extra kell.

Olajba keverve ideális pác zöldséghez vagy húshoz. Elkészítésekor egy kis érzékenységre van szükség, mivel a paprika könnyen megég.

Ezért jobb, ha nem sütjük túl forrón, vagy nyílt lángon grillezzük. 

2 160 Ft

Ez a piramis alakú tengeri só ízt és élességet kölcsönöz az ételeknek. A különleges forma a sósav lassú melegítésével jön létre. Ezáltal fokozatosan ropogós kristályok alakulnak ki.

Vigyázat: A piramis só nagyon gyorsan elolvad a nyelven, ezért főzés után célszerű befejező sóként használni. 

Szórja a kristályokat takarékosan salátákra, szendvicsekre és tálakra.

2 160 Ft

Tiszta luxus! A sáfrány a legdrágább fűszer a világon, ami nem meglepő: hozzávetőleg 150 000 sáfrányvirág szükséges egy kilogramm sáfrány előállításához. A termőket egyenként eltávolítják a virágokból.

A sáfrány aromás illatú, kesernyés fűszer, az ételt aranysárga színre festi. Jól használható hallevesekhez és pörköltekhez, valamint homárral vagy kagylóval tálalva mártásokkal.

Ha elszínezi a nyelved, az a jó minőség jele. Próbáld ki!

4 430 Ft

A „mindenfűszer” becenév mindent elmond, mivel a mindenfűszer a szegfűszeg, a fahéj, a szerecsendió és a bors ízét ötvözi.

Használata éppoly sokoldalú, mint az ízei. A fűszer ugyanúgy illik a keleti és a karibi konyhába, mint a kiadós otthoni ételekbe.

Főzés után távolítsa el a magokat.

1 800 Ft

Emiatt a csonthéjas növény miatt, ami nem is az valójában, régen háborúk dúltak - ma az életünket szebbé és élénkebbé kellene varázsolnia.

Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.


Ínyenc tipp: A szerecsendió egy "csipetnyi-fűszer" - csak a főzés végén adjuk az ételhez.

2 660 Ft

Emiatt a csonthéjas növény miatt, ami nem is az valójában, régen háborúk dúltak - ma az életünket szebbé és élénkebbé kellene varázsolnia.

Finom aromájú ízt ad kenyérnek, süteményeknek, gyümölcsteáknak.

Ínyenc tipp: A szerecsendió egy "csipetnyi-fűszer" - csak a főzés végén adjuk az ételhez.

2 660 Ft
 
Nézet:
Sorrend: