Csíráztatni való magvak

Nézet:
Sorrend:

Pikáns ízű, vesék működését serkentő, jelentős vas- és fehérjeforrás.

A lencse-, borsó- és babfélék természetes inzulin-szabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft

Lúgosító gabonacsíra. Gazdag nyomelemekben, ami elengedhetetlen a normális szív- és agyműködéshez. Idegrendszer támogató,vízhajtó hatású.

A biocsíra élő élelmiszer. Természetes vitamin-, ásványi anyag-, fehérje- és enzimforrás. Friss, vegyszermentes táplálék, ami salaktalanítja a szervezetet. Azonnali energiaforrás. Kalóriaszegény, nem hízlal.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 80 g

700 Ft

A bazsalikom csírája nagyszerű afrodiziákum. Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is.

Vizelethajtó, vesetisztító, kőoldó. Magas C, E, béta-karotin, vas, kalcium, A és B1 vitamin tartalom jellemzi. Elvethető február-márciusban üvegházba, áprilistól-augusztusig pedig szabad földbe. Cserépben is termeszthető.


Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 8-10 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 5 g

700 Ft

A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, továbbá vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos immunvédő és vitalizáló vegyületet szervezetünk számára.

Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás. Hatóanyagai védik a szívet, és a tüdőt.

Rákprevenciós étrend része. Pikáns, tormára emlékeztető íz világ jellemzi.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 13 g

700 Ft

A mexikói eredetű Chia az aztékok étrendjének egyik alapvető összetevője. Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványokban és vitaminokban.

Tartalmazza szinte az összes esszenciális aminosavat, kitűnő fehérjeforrás. A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 5- 15 perc
Öblítés: mivel nyálkásodásra hajlamos, permetezni ajánlott naponta 2-3 alkalommal
Csíráztatási idő: 6-8 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1hétig.
Kiszerelés: 15 g

700 Ft

A keleti országok és India kedvelt hüvelyes növénye. Erőt ad és jótékony hatással van a lélekre. Ez a pangansav nevű hatóanyagnak köszönhető (B16). "Egye magát boldoggá"

Áztatási idő: 12 óra
Öblítési idő: 2-3-szor
Csírázatatási idő: 3-4 nap
Tartsuk távol közvetlen fénytől. Hűtőben jól megszárítva 2 hétig is eltartható.
Súly: 90 g

700 Ft

Értékes fehérje, vitamin, ásványi anyag és emésztést segítő rost komplex. Karotinoid vegyületekben gazdag, antioxidáns forrás.
A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van.


Áztatási idő: 12 óra,
Öblítés: naponta 2-3-szor,
Csíráztatási idő: 2-3 nap
Súly: 80 g

700 Ft

Az édeskömény csírája erjedés- és puffadást gátló. Megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú.

Kitűnő levesbetét, de óvatosan, mert átható aromája van. Kismamák mindennapi étrendjébe tejszaporító hatása miatt érdemes beépíteni.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 10-14 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 6 g

 

700 Ft

A fehér retek csírája kiváló roboráló, magas a C-vitamin tartalma. A téli időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó, húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.

Finom, pikáns íz jellemzi, amit szendvicsbe, levesbe, salátákba, főzelékekhez adhatunk.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 3-4-szer
Csíráztatási idő: 3-4 nap

Kiszerelés: 30 g

700 Ft

A fekete káposzta vagy Organikus Toszkán kelkáposzta a káposztafélék családjába tartozik, a latin neve Brassica Oleracea var. Acephala. Igen gazdag vitaminokban, például A, B, C, E és K-vitaminban, és ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban. Antioxidánsok, fehérjék, rostok, klorofill, enzimek és aminosavak forrása.

A csírázás során az ásványi anyagok, mint pl. a kalcium és magnézium, fehérjéhez kötődnek, így biológiailag hozzáférhetőbbé válnak. A vitamin- és esszenciális zsírsavtartalma szintén megnő a csírázási folyamat alatt. A hajtások nem rostos textúrájúak, mint a kifejlett növény, hanem puhák és édesek, mint az édes zöldborsó.

  • 100%-ban organikus vitaminforrás
  • diétás étrendbe illeszthető
  • támogatja az immunrendszert
  • könnyű termeszteni
  • kifejlődése 4-6 nap
  • vegetáriánus termék
  • nem tartalmaz mesterséges aromát, tartósítószert, színezéket.


Miért csíráztassunk?

A csírákat egyszerűen és praktikusan elő lehet állítani. Néhány nap alatt ehetővé válnak és ott vannak a házban egész éven át. A kifejlett növényhez képest ezek nagyobb koncentrációban és könnyebben felszívódó formában tartalmazzák a tápanyagokat.; A-, C-, K-vitaminban, valamint foszforban, magnéziumban, vasban és káliumban gazdagok.

 

 

700 Ft

Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér tésztájához.

Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítési idő: 2-3-szor
Csírázatatási idő: 10- 12 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Súly: 90 g

700 Ft

Jelentős rosttartalom. Koleszterincsökkentő. Mézga és pektin tartalma miatt az étkezések után hirtelen fellépő vércukorszint-emelkedést jelentősen csökkenti, ezért alkalmas a cukorbetegek diétájának kiegészítésére és fogyókúrázóknak jelentős magnézium, vas, cink és krómtartalma.

Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-5 nap
Súly: 90 g

700 Ft

Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk, amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.

Áztatási idő: 2-3 perc
Öblítés: mivel nyákosodásra hajlamos, permetezni ajánlott naponta 2-3 alkalommal
Csíráztatási idő: 5- 7 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1 hétig.
Súly: 80 g

700 Ft

A lucerna (ALFALFA) csírája lúgosítja a vért és jótékony koleszterinszint csökkentő. A népi gyógyászatból ismert izületi gyulladáscsökkentő, reuma és köszvény elleni étrend-kiegészítő. Szoptatós anyáknál anyatejserkentő. Természetes roborálószer. Tartalmaz növényi hormonokat, borostyánkősavat, klorofillt, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig


Áztatási idő: 12 óra,
Öblítés: naponta 2-3-szor,
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Súly: 40 g

700 Ft

Koleszterincsökkentő és vércukorszint szabályzó. Kiemelkedően magas fehérjetartalom. Különösen ajánlott sportolók és kisgyermekek részére! Jelentős vas és C-vitamin tartalom.

A csíráztatott babok könnyen emészthetőek, nem termelődnek gázok!

Felhasználási javaslat:
Öblítés: naponta 2-szer
Csíráztatási idő: 4-5 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft

Segíti a máj tisztító munkáját, erősíti a gyomrot, elősegíti az emésztést, görcsoldó és ismert vértisztító.

Télen különösen ajánlott a fogyasztása. Immunerősítő, fertőzések ellen. Gazdag ásványi sókban, vitaminokban és klorofillban.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő:
10 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-5 nap
Kiszerelés: 50 g

700 Ft

A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű, jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre.

Igen sok foszfort, kálciumot, rezet, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Csonterősítő, izomerősítő, idegerősítő. A gyönyörű, ropogós csírákat elég csak nyakon önteni egy natur joghurttal.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft
 
Nézet:
Sorrend: