Csíráztatni való magvak

Nézet:
Sorrend:

Pikáns ízű, vesék működését serkentő, jelentős vas- és fehérjeforrás.

A lencse-, borsó- és babfélék természetes inzulin-szabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft

Lúgosító gabonacsíra. Gazdag nyomelemekben, ami elengedhetetlen a normális szív- és agyműködéshez. Idegrendszer támogató,vízhajtó hatású.

A biocsíra élő élelmiszer. Természetes vitamin-, ásványi anyag-, fehérje- és enzimforrás. Friss, vegyszermentes táplálék, ami salaktalanítja a szervezetet. Azonnali energiaforrás. Kalóriaszegény, nem hízlal.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 80 g

700 Ft
Nincs raktáron

A bazsalikom csírája nagyszerű afrodiziákum. Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is.

Vizelethajtó, vesetisztító, kőoldó. Magas C, E, béta-karotin, vas, kalcium, A és B1 vitamin tartalom jellemzi. Elvethető február-márciusban üvegházba, áprilistól-augusztusig pedig szabad földbe. Cserépben is termeszthető.


Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 8-10 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 5 g

700 Ft

A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, továbbá vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos immunvédő és vitalizáló vegyületet szervezetünk számára.

Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás. Hatóanyagai védik a szívet, és a tüdőt.

Rákprevenciós étrend része. Pikáns, tormára emlékeztető íz világ jellemzi.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 13 g

700 Ft

A mexikói eredetű Chia az aztékok étrendjének egyik alapvető összetevője. Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványokban és vitaminokban.

Tartalmazza szinte az összes esszenciális aminosavat, kitűnő fehérjeforrás. A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 5- 15 perc
Öblítés: mivel nyálkásodásra hajlamos, permetezni ajánlott naponta 2-3 alkalommal
Csíráztatási idő: 6-8 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1hétig.
Kiszerelés: 15 g

700 Ft

A keleti országok és India kedvelt hüvelyes növénye. Erőt ad és jótékony hatással van a lélekre. Ez a pangansav nevű hatóanyagnak köszönhető (B16). "Egye magát boldoggá"

Áztatási idő: 12 óra
Öblítési idő: 2-3-szor
Csírázatatási idő: 3-4 nap
Tartsuk távol közvetlen fénytől. Hűtőben jól megszárítva 2 hétig is eltartható.
Súly: 90 g

700 Ft

Értékes fehérje, vitamin, ásványi anyag és emésztést segítő rost komplex. Karotinoid vegyületekben gazdag, antioxidáns forrás.
A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van.


Áztatási idő: 12 óra,
Öblítés: naponta 2-3-szor,
Csíráztatási idő: 2-3 nap
Súly: 80 g

700 Ft

Az édeskömény csírája erjedés- és puffadást gátló. Megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú.

Kitűnő levesbetét, de óvatosan, mert átható aromája van. Kismamák mindennapi étrendjébe tejszaporító hatása miatt érdemes beépíteni.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 10-14 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 6 g

 

700 Ft

A fehér retek csírája kiváló roboráló, magas a C-vitamin tartalma. A téli időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó, húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.

Finom, pikáns íz jellemzi, amit szendvicsbe, levesbe, salátákba, főzelékekhez adhatunk.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 3-4-szer
Csíráztatási idő: 3-4 nap

Kiszerelés: 30 g

700 Ft

A fekete káposzta vagy Organikus Toszkán kelkáposzta a káposztafélék családjába tartozik, a latin neve Brassica Oleracea var. Acephala. Igen gazdag vitaminokban, például A, B, C, E és K-vitaminban, és ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban. Antioxidánsok, fehérjék, rostok, klorofill, enzimek és aminosavak forrása.

A csírázás során az ásványi anyagok, mint pl. a kalcium és magnézium, fehérjéhez kötődnek, így biológiailag hozzáférhetőbbé válnak. A vitamin- és esszenciális zsírsavtartalma szintén megnő a csírázási folyamat alatt. A hajtások nem rostos textúrájúak, mint a kifejlett növény, hanem puhák és édesek, mint az édes zöldborsó.

  • 100%-ban organikus vitaminforrás
  • diétás étrendbe illeszthető
  • támogatja az immunrendszert
  • könnyű termeszteni
  • kifejlődése 4-6 nap
  • vegetáriánus termék
  • nem tartalmaz mesterséges aromát, tartósítószert, színezéket.


Miért csíráztassunk?

A csírákat egyszerűen és praktikusan elő lehet állítani. Néhány nap alatt ehetővé válnak és ott vannak a házban egész éven át. A kifejlett növényhez képest ezek nagyobb koncentrációban és könnyebben felszívódó formában tartalmazzák a tápanyagokat.; A-, C-, K-vitaminban, valamint foszforban, magnéziumban, vasban és káliumban gazdagok.

 

 

700 Ft
Nincs raktáron

A fokhagyma csírája a népi gyógyászatból ismert gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, és immunerősítő tápanyagokat koncentrál. Koleszterincsökkentő, antioxidáns hatású, és fiatalító tulajdonságú.

Ha csíráztatunk, mindig tartsuk szem előtt, hogy csak csíráztatásra szánt magokat használjunk fel, ugyanis ezek a magok nem tartalmaznak vegyszereket, illetve vegyszermaradékokat, ellentétben a vegyszerrel kezelt, csávázott vetőmagokkal.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 8-14 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 30 g

 

700 Ft

Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér tésztájához.

Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítési idő: 2-3-szor
Csírázatatási idő: 10- 12 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Súly: 90 g

700 Ft

Jelentős rosttartalom. Koleszterincsökkentő. Mézga és pektin tartalma miatt az étkezések után hirtelen fellépő vércukorszint-emelkedést jelentősen csökkenti, ezért alkalmas a cukorbetegek diétájának kiegészítésére és fogyókúrázóknak jelentős magnézium, vas, cink és krómtartalma.

Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-5 nap
Súly: 90 g

700 Ft

Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk, amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.

Áztatási idő: 2-3 perc
Öblítés: mivel nyákosodásra hajlamos, permetezni ajánlott naponta 2-3 alkalommal
Csíráztatási idő: 5- 7 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1 hétig.
Súly: 80 g

700 Ft

A lucerna (ALFALFA) csírája lúgosítja a vért és jótékony koleszterinszint csökkentő. A népi gyógyászatból ismert izületi gyulladáscsökkentő, reuma és köszvény elleni étrend-kiegészítő. Szoptatós anyáknál anyatejserkentő. Természetes roborálószer. Tartalmaz növényi hormonokat, borostyánkősavat, klorofillt, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig


Áztatási idő: 12 óra,
Öblítés: naponta 2-3-szor,
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Súly: 40 g

700 Ft

Koleszterincsökkentő és vércukorszint szabályzó. Kiemelkedően magas fehérjetartalom. Különösen ajánlott sportolók és kisgyermekek részére! Jelentős vas és C-vitamin tartalom.

A csíráztatott babok könnyen emészthetőek, nem termelődnek gázok!

Felhasználási javaslat:
Öblítés: naponta 2-szer
Csíráztatási idő: 4-5 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft

Segíti a máj tisztító munkáját, erősíti a gyomrot, elősegíti az emésztést, görcsoldó és ismert vértisztító.

Télen különösen ajánlott a fogyasztása. Immunerősítő, fertőzések ellen. Gazdag ásványi sókban, vitaminokban és klorofillban.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő:
10 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-5 nap
Kiszerelés: 50 g

700 Ft

A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű, jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre.

Igen sok foszfort, kálciumot, rezet, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Csonterősítő, izomerősítő, idegerősítő. A gyönyörű, ropogós csírákat elég csak nyakon önteni egy natur joghurttal.

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 90 g

700 Ft
 
Nézet:
Sorrend: