A fekete káposzta vagy Organikus Toszkán kelkáposzta a káposztafélék családjába tartozik, a latin neve Brassica Oleracea var. Acephala. Igen gazdag vitaminokban, például A, B, C, E és K-vitaminban, és ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban. Antioxidánsok, fehérjék, rostok, klorofill, enzimek és aminosavak forrása.
A csírázás során az ásványi anyagok, mint pl. a kalcium és magnézium, fehérjéhez kötődnek, így biológiailag hozzáférhetőbbé válnak. A vitamin- és esszenciális zsírsavtartalma szintén megnő a csírázási folyamat alatt. A hajtások nem rostos textúrájúak, mint a kifejlett növény, hanem puhák és édesek, mint az édes zöldborsó.
- 100%-ban organikus vitaminforrás
- diétás étrendbe illeszthető
- támogatja az immunrendszert
- könnyű termeszteni
- kifejlődése 4-6 nap
- vegetáriánus termék
- nem tartalmaz mesterséges aromát, tartósítószert, színezéket.
Miért csíráztassunk?
A csírákat egyszerűen és praktikusan elő lehet állítani. Néhány nap alatt ehetővé válnak és ott vannak a házban egész éven át. A kifejlett növényhez képest ezek nagyobb koncentrációban és könnyebben felszívódó formában tartalmazzák a tápanyagokat.; A-, C-, K-vitaminban, valamint foszforban, magnéziumban, vasban és káliumban gazdagok.