Fűszerek

Nézet:
Sorrend:
Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa magva. Kellemesen aromás, erős fűszer.
Felhasználása
Felhasználható hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, sajtos ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek készítéséhez. Erős fűszer, óvatosan bánjunk vele!
Élettani hatása
Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.
800 Ft

Erdészné Morzsolt tárkony. A teljes északi féltekén elterjedt, hazánkba Erdélyből érkező, az őszirózsafélék családjába tartozó évelő fűszernövény szárított, morzsolt levele.Felhasználása:Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek, főtt húsok, szárnyasok, birka, bárány, vadhúsok, halak, valamint zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, mártások, pácok, ecetek ízesítésére is használják.Élettani hatása:Enyhén étvágyfokozó, vesetisztító hatású.

330 Ft

A Közép-Ázsiából hazánkba került ősrégi, jellegzetes szagú és csípős ízű fűszer.

Felhasználása

A hazai konyha alapfűszere, bármilyen főtt és sült ételünk ízesíthető vele.

Élettani hatása

Baktériumölő hatású, meghűléses tünetek enyhítésére, köhögés csillapítására, bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, illetve vércukor csökkentésére is használják.

490 Ft

Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. Kávéba rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamom magot rágcsálnak a lehelet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

1 525 Ft

Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. Kávéba rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamom magot rágcsálnak a lehelet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

925 Ft

Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamom magot rágcsálnak a lehelet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

200 Ft

A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik. Vízzel, vagy egyéb folyadékkal együtt együtt egy félig szilárd, kolloid gélt alkot.

Bár a zselatin száraz állapotban 98-99-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. Mivel a csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, így a zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok esetén.

705 Ft
Nézet:
Sorrend: