Felhasználás előtt a gombát ajánlott alaposan leöblíteni és 1 órát vízben áztatni.
Felnyitás után tárolása: hűvös, száraz helyen.
Kapros tejszínes gombamártás:
Hozzávalók: 1cs. gomba, 3dl erőleves, 2 dl tejszín, 1 ek. liszt, só, őrölt fekete bors, 1-1 cs. friss kapor és petrezselyem, 5 dkg vaj, 4 szelet mellfilé, olaj.
A húst ízlés szerint megfűszerezzük és rostlapon vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A forró vajra rádobjuk a beáztatott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és az áztatólével felöntve puhára pároljuk. Ha a leve elpárolgott megszórjuk liszttel, felöntjük az erőlevessel és még főzzük fél órát. Végül hozzáadjuk a tejszínt és bőven meghintjük apróra vágott zöld kaporral. A grillezett hús mellé kínáljuk párolt vadrizzsel.