Por

Nézet:
Sorrend:

A pektin a vízben oldható rostanyagok közé tartozik, szénhidrátokkal rokon vegyület (heteropoliszacharid), amely többféle növény sejtfalából is előállítható. A rostok növényi alkotórészek, melyek nem képesek felszívódni a szervezetben, de szabályozzák az emésztést és a felszívódást, ennek köszönhetően támogatják az egészségünk megőrzését.

A tiszta pektin íztelen, szagtalan, vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Az élelmiszeriparban széles körben használják fel, mint pl.: gyümölcszselék és lekvárok készítésénél.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Nyomokban rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.

 

4 200 Ft

A rostok olyan növényi eredetű szénhidrátok, melyeket szervezetünk nem képes megemészteni, így képesek eljutni a vastagbélbe.

Miért van szükség rájuk, ha végül is emésztetlenül távoznak a szervezetünkből?

Többféle jótékony hatásuk is van, ezért annyira fontos a rostokban gazdag táplálkozás. Hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést, az emésztést. Felszívják az epesav sóit és a koleszterint, megkötik az emésztéskor termelődő gázok egy részét. A rosthiányos táplálkozás rövidtávon székrekedést, hosszútávon különböző betegségek kialakulását is okozhatja.

Az élelmi rostok fő élettani hatása, hogy elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát. Szerepük akkor érvényesül igazán, ha a rostbevitellel párhuzamosan a folyadék bevitele is megfelelő mennyiségű. Ezen kívül jótékonyan hatnak a zsír- és szénhidrát-anyagcsere folyamataira is. Az étkezések után megduzzadó rostanyag megtölti a beleinket, jóllakottság-érzést nyújt, kalóriát pedig alig tartalmaz.

Fogyasztási javaslat: Keverhetjük joghurtba, tej vagy gyümölcs alapú turmix italokba. Ízben jól harmonizál különböző zöldséglevekkel, mint pl.: paradicsomlé. Konyhai felhasználása változatos, akár házi kenyér, sütemény összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

1 475 Ft

A zöldségfélék közül nagyon értékes növény. Könnyen emészthető, ezért az érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják. 100 g-ban a brokkoli 138 kJ energiát hordoz. A növény nagymértékben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint emészthető rostokat. A vitaminok közül a brokkoli különösen gazdag C-vitaminban és karotinban, de megtalálható még a B1-, B2-vitamin, a folsav (B9), a niacin (B3), a pantoténsav (B5) és a tokoferol, más néven az E-vitamin is. A brokkoli ásványi anyagai közül igen jelentős a kálium, a kálcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A jelentős ásványi anyag és a változatos vitamin tartalma mellett a brokkoli gazdag még növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban is.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

A Viva Natura Brokkoli por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti zöld színét, illatát illetve ízvilágát.

3 445 Ft

búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-­vitaminok), ásványi anya­gokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tar­talmaz. A porított búzafű grammja többek között 2,4 mg C-vitamint, 1,6 ?g B12-vitamint, 10,6 ?g folsavat, közel 300 ?g béta-karotint, 30 mg káliumot, 200 ?g vasat, 18,2 ?g  cinket, 0,1 ?g szelént, 300 ?g luteint tartalmaz. Legjellemzőbb hatóanyaga a klorofill, mely a növényi anyagcsere legfontosabb jellemzője. A búzafű por 5,4 mg/ g klorofillt tartalmaz.

Felhasználási javaslat: 1 púpozott evőkanálnyi 2,5-3 dl folyadékban elkeverve. Fogyaszthatjuk magukban, de akár ízlésünknek megfelelően keverhetőek is.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

2 420 Ft

C-vitamin por és hozzáadott növényi tartalom hatásai:

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.

A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.

A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat (pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat (pl.: kvercetin), valamint: B1-, B2-, B3-, B6-, D-provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt) tartalmaz.

A nátha- és influenzaszezon, illetve a hétköznapi helytállás növelése érdekében is érdemes a szervezetünket támogatni és az immunrendszerünket erősíteni, hogy elkerüljük a legyengülést.

Mentes tulajdonságok:
Glutén, GMO és adalékanyagmentes készítmény

Felhasználási javaslat: 4 púpozott mérőkanál (1000 mg) porkeverék ? mely 800 mg C-vitamint tartalmaz ?, 2,5 dl folyadékban elkeverve (gyümölcslébe, langyos teába, limonádéba)

4 175 Ft

A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik.

EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.

Felhasználási javaslat: A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

A Viva Natura cékla por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.

Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor töké­letesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinye­rünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egész­ségünk szolgálatába állnak.

2 315 Ft

A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.

A csipkebogyót vagy csipkebogyó hús port nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Felhasználási javaslat: 1 pupozott evőkanálnyi 2,5-3 dl folyadékban elkeverve. Fogyaszthatjuk magukban, de akár ízlésünknek megfelelően keverhetőek is.

A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor töké­letesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinye­rünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egész­ségünk szolgálatába állnak.

Nyomokban rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.

3 425 Ft

Viva Natura D+c Plusz Családi Itaplor 160 g

Viva Natura D+C Plusz D3-vitamin + C-vitamin + MSM gránátalma ízű étrend-kiegészítő italpor édesítőszerrel (160 g)

Támogatja az immunrendszert, a csontozatot, a fogakat és a normál izomműködést.

A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor megfelelő felszívódásához és hasznosulásához,a vér normális kalciumszintjének, valamint a csontok és a fogak egészségének fenntartásához, a normál izomműködéshez, az immunrendszer egészségének működéséhez (gyermekeknél is). A D-vitamin szükséges a gyermekek normális növekedéséhez és csontfejlődéséhez, valamint szerepe van a sejtosztódásban is.*

D- és a C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

Felhasználási javaslat: Felnőtteknek napi 2 adagolókanál (2 gramm), gyermekek napi fél adagolókanál (0,5 gramm) porkeveréket fogyasszanak, 3 dl hideg vízben vagy smoothie-ban egyenletesen elkeverve.

*Az Európai Élelmiszer -biztonsági Hatóság (EFSA) által elfogadott, az egészségre vonatkozó állítások.

4 570 Ft

A fodroskelben megtalálható az összes esszenciális aminosav, omega-3 és omega-6 zsírsav, nagy mennyiségű kalcium, magnézium, A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, folsav, béta-karotin, lutein és rost is. Magas rosttartalmának köszönhetően ideális segítség a bélflórának és jótékonyan támogatja a bélműködést.

A fodroskel por több karotinoidot tartalmaz, mint a sárgarépa. Összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királya. Méregzöld színű, kellemes ízű növény, ami a vegetáriánusoknak egy kiváló csemege. Elkészíthető önmagában vízzel elkeverve, vagy friss idényzöldségekkel, gyömölcsökkel reggeli smoothie-nak, hogy egy igazi vitamindús energiabombával indítsuk a napot.

Tiszta természet: 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes színezéktől, ízfokozóktól, tartósítószerektől.

Elkészítési javaslat: 1 evőkanál (15g) őrlemény 1,5 dl vízben, cukormentes zöldség- vagy gyümölcslében egyenletesen elkeverve.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve, gyermekek elől elárva.

3 290 Ft

Viva Natura Kollagén + hialuron Italpor Citromos 250 g

Kollagén Plusz Hialuronsav kollagén, hialuronsav és C-vitamin tartalmú citrom ízű italpor édesítőszerrel

A hialuronsav: A vízmegkötő képességgel rendelkező hialuronsavnak fontos szerepe van: egyik fő összetevője a felhámszövetnek, és bizonyos mértékig hatással van a sejtek osztódására és migrációjára, illetve szintén jelentős mértékben található a porcokban, valamint az ízületek közötti szinoviális folyadékban (ez nedvesítő anyagként az ízfelszínek súrlódásmentes elcsúszását biztosítja). A kor előrehaladtával a hialuronsav mennyisége csökken a szervezetünkben, így célszerű azt napi szinten pótolni.

A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

5 170 Ft

Viva Natura Kollagén + hialuron Italpor Gránátalma 250 g

Kollagén Plusz Hialuronsav kollagén, hialuronsav és C-vitamin tartalmú gránátalma ízű italpor édesítőszerrel

A hialuronsav: A vízmegkötő képességgel rendelkező hialuronsavnak fontos szerepe van: egyik fő összetevője a felhámszövetnek, és bizonyos mértékig hatással van a sejtek osztódására és migrációjára, illetve szintén jelentős mértékben található a porcokban, valamint az ízületek közötti szinoviális folyadékban (ez nedvesítő anyagként az ízfelszínek súrlódásmentes elcsúszását biztosítja). A kor előrehaladtával a hialuronsav mennyisége csökken a szervezetünkben, így célszerű azt napi szinten pótolni.

A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

5 170 Ft

A Viva Natura Kurkuma por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.

A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

A kurkuma (Curcuma longa) gyökér hozzájárul a normál májfunkciók fenntartásához, az emésztőnedvek termelésének ösztönzéséhez. Szerepet játszik az izületek védelmében, az izületek rugalmasságának, mozgékonyságának megőrzésében. Részt vesz az immunrendszer normál működésének fenntartásában, a szervezet allergén anyagokkal szembeni ellenállásában. Megakadályozza a zsírok akkumulálódását és megkönnyíti azok raktározását a máj által. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, mely részt vesz a gyulladásos folyamatok szervezet általi kontrolljában, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.*

*EFSA által jóváhagyott állítás

2 155 Ft

A lucernát (Medicago sativa) hazánkban inkább takarmánynövényként ismerik, a népi gyógyászat azonban a világ számos táján régóta alkalmazza gyógyhatása miatt.

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető. A lucerna hüvelyesek közé tartozik, hasonló a lóheréhez.

Legfőbb hatóanyagai:

Szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin.

Gazdag vitaminokban is: B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin.

A lucernában található még a kötőszövetek rugalmasságáért felelős L-borostyánkősav, amely fékezi szervezetünk öregedését.

Felhasználási javaslat: 1-2 teáskanál naponta cukormentes zöldség-, gyümölcslében vagy vízben elkeverve. Finom reggeli készíthető belőle például kefirbe vagy joghurtba keverve.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve. Felbontás után két hónapon belül felhasználása javasolt. Ajánlatos a port a felbontás után egy zárható edényben tárolni.

2 380 Ft

Összetétel: Kovaföld

Tiszta természet: 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Felhasználási útmutató: napi 2 adagolókanálnyi kovaföld vízben vagy friss cukormentes gyümölcslében elkeverve, éhgyomorra fogyasztva.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

3 400 Ft

A Viva Natura Spenót por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte a növény eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.

A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt. Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor töké­letesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinye­rünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egész­ségünk szolgálatába állnak.

A spenót vagy más néven paraj értékes zöldségnövényünk.

2 225 Ft

Viva Natura Univerzális Növényi Komplex 150 g

Komplex élelmiszer, gazdag rostforrás sportolóknak és aktív életet élőknek.

A táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól.

Felhasználási javaslat:

napi két evőkanál (10 gramm) porkeverék szénsavmentes vízben vagy gyümölcslében elkeverve, fő étkezések között elfogyasztva.

4 655 Ft

?Zabfű ? A zöldek zöldje?

A zabfű tavaszi friss hajtásait virágzás előtt aratjuk. Kíméletesen, testhőmérsékleten szárítjuk, szálasan tároljuk, és csomagolás előtt porítjuk. A zab támogatja a gyomor és a bélrendszer egészségét, karbantartja a belek működését.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zellergyökeret, mustármagot, spenótot, és zöldkagylót feldolgozó üzemben készült.

2 250 Ft

A Viva Natura Zellergyökér por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.

A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt.

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor töké­letesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinye­rünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egész­ségünk szolgálatába állnak.

Nyomokban búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot és zöldkagylót tartalmazhat.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!

2 955 Ft
 
Nézet:
Sorrend: