Magvak

Nézet:
Sorrend:

A mák magas E-vitamin tartalma mellett értékes B1-, B6-, B2-, vitaminforrás is, amelyek miatt méltó helyet foglal el az egészséges táplálkozásban. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy fokozza a szellemi teljesítményt és idegerősítő, nyugtató hatása van.

Kisgyermekek és idősek körében pedig a csontozat erősítése miatt közkedvelt.

 

665 Ft

A lenmag jelentős A,B,C, D és E vitaminokkal rendelkezik, ezek mellett ásványianyaga is jelentős. Az apró magokban magas az olajtartalom, aminek legnagyobb részét az omega-3-zsiradék teszi ki, amely jótékony hatással van az emberi szervezetre. Ennek köszönhetően gátolja az érelmeszesedést és segíti vérzsírszint optimalizálását.

A lenmagot fogyasztás előtt érdemes egy kicsit összetörni, mivel a külső rétegét nyálkaanyag borítja, így megkönnyíthetjük az emészthetőséget.

Felhasználása nagyon sokoldalú, hiszen főzhetünk belőle teát, keverhetjük salátákba, vagy péksütemények díszítésére is alkalmazhatjuk.

175 Ft

A mandula az egyik legkiemelkedőbb az E-vitamin forrás, ami erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalaka.

Emellett nem csak belsőleg hat ránk jótékonyan, hanem kiváló bőrpuhító, amely bársonyossá varázsolja bőrünket. A népi orvoslás szerint hatékony görcsoldó, valamint a feszültség okozta tünetekre is kedvező hatással van, ha rendszeresen fogyasztunk mandulát.

 

515 Ft

A szezám telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint kalciumot, foszfort, magnéziumot és vasat is tartalmaz. Fogyasztása különösen ajánlott azoknak, akiknek magas a koleszterinszintje. Legjobb tanács az, hogy mindig legyen otthon egy kis szezámmag, hiszen számtalan édes és sós étel, sütemény gazdagítható vele.

A panír zsemlemorzsájához adva rántott ételeinket még egészségesebbé és gusztusosabbá tudjuk tenni.

Az szezámmaggal, a lenmaghoz hasonlóan nagyon értékes tápanyagokat vihetünk be szervezetünkbe. A minél intenzívebb hatás elérésének érdekében, érdemes rendszerezni fogyasztását. Semleges íze miatt egyaránt használhatjuk sütemények és sós ételek hozzávalójaként. Ezekhez ötleteket a receptjeink között találhat.

 

420 Ft

Kitűnő nassolnivaló önmagában, de sütemények alapanyagaként is az egyik legjobb választás. Sütéshez ötleteket a receptjeink között ajánlunk.


A törökmogyoró rendelkezik minden, a diófélékben megtalálható pozitív tulajdonsággal. Nagy arányban tartalmaz fehérjét, vasat, káliumot és foszfort. Előbbieken túl gazdag E- és B-vitaminokban, amely mint köztudott a magzatvédelem szempontjából az egyik legfontosabb vitamin.

Az összes mogyorófajt figyelembe véve a törökmogyoró tartalmazza a legtöbb olajat. Felhasználása elsősorban az édesiparban elterjedt, a tengerentúlon pedig mogyorópép és mogyoróvaj készítéséhez használják fel elsősorban.

580 Ft

A ropogós, pörkölt szemeket a nagyon csípős, egyben kissé édeskés wasabi vonja be, ami olyan ízorgiát biztosít a fogyasztó számára, hogy garantált a siker egy-egy baráti összejövetelen.

Nem csak ízlelőbimbóinknak kedvezhetünk fogyasztásával, hanem szervezetünknek is, hiszen a benne található nagy mennyiségű mustárolaj gátolja, illetve megöli a káros baktériumokat. Különösen alkalmas a felső légúti és húgyúti fertőzések enyhítésére, kezelésére, valamint a máj méregtelenítését is elősegíti.



280 Ft
Nézet:
Sorrend: