NetbioHónap

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

Szűrés

Cikkszám
Ár
230 Ft - 1 475 Ft
5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Kelesztő anyag (élesztő, kovász, sütőpor)

Fő kategória > Bio- és reformélelmiszer >Sütés, főzés >Kelesztő anyag (élesztő, kovász, sütőpor)

Sorrend:

Biorganik Bio kukorica keményítő 250 g


Felhasználása: sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, pudinghoz

Jó tudni: nem előzselatinozott keményítő

 
445 Ft
Dennree Bio Rozskovász 15 g

Felhasználási javaslat: 300 g teljes rozslisztet, 200 g teljes tönkölylisztet, 1 csomag rozskovászt 1 csomag szárított élesztőt, 1 teáskanál sót keverjünk össze 400 ml langyos vízzel. Jól dolgozzuk ki a tésztát, majd 2 órán át pihentessük. Tegyük kiolajozott formába, kapcsoljuk a sütőt 180*-200*C-ra, majd kb. 1 óra alatt süssük készre.


Allergén összetevő: glutén, rozs

 

 
285 Ft
Dennree Bio Szárított Sütőélesztő 9 g

 

A lisztbe szárazon keverjük bele. Az adott recept szeriont dolgozzuk ki a tésztát, majd lanygos helyen pihentessük, míg kétszeresére kel.

Egy zacskó tartalma kb. 500 g liszthez elegendő. 

 
265 Ft
Kenyérvarázs Búzakovász 500 g

Felhasználási javaslat 750 g-os kenyérhez:  500 g liszt, 10 g búzakovász por, 15 g friss élesztő, 300 ml langyos víz, 10 g só.

 

 
1 475 Ft
Lecker's Bio gabonba-alapú szárított élesztő 9 g

Ökológiai gazdálkodásból származó termék. Emulgeátorok felhasználása nélkül készült.

A konvencionális élesztő előállítása során, egy melasz alapon termesztik az élesztőt ammóniák, szintetikus vitaminok kén- és foszforsav segítségével. Ugyan ilyen sokoldalú, de sokkal környezetkímélőbb a gabonaalapú bio élesztő előállítása. Egy bio alapon - ami bio gabonából, tiszta forrásvízből és enzimekből áll - magas minőségű tejsavbaktérium- és élesztőkultúrát termesztenek. Az összes használt mikroorganizmusok és alapanyagok garantáltan génmanipuláció mentesek. A további feldolgozás során nem használnak semmilyen kémiai alapanyagot. Egy csomag szárazélesztő hatása megegyezik egy 1 kocka friss élesztő hatásával.  Egy finomabb és gyorsabban keleszthető süti előállításához a Lecker?s ?elő-tészta? készítését javasolja.
Az ?elő?tészta? 500g lisztből: 100g lisztet 9 g (1 zacskó) élesztővel összekeverünk, majd 100 g meleg vizet hozzáadunk és összedolgozzuk. 1-2 óra dagadási idő után a többi hozzávalót is belegyúrjuk a tésztába.

A csomag 500 gr liszthez elegendő.

 
230 Ft
Lecker's Bio szárított teljeskiörlésű kovász 30 g

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez.

Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek. 100% -os, ellenőrzött biogazdálkodásból származó teljes kiőrlésű rozslisztből és indító kultúrákból áll. A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez.

Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni.

 
320 Ft
Lecker's Bio természetes borkő sütőpor 4*21 g

Ideális kenyérsütéshez, sütemények elkészítéséhez a foszfátmentes természetes borkő alapú sütőpor.

A foszfátok helyett a borkövet használják. Kelesztő anyagként a nátront tartalmazza, ami enyhébb a megszokott, általános sütőpornál használtaknál. Elválasztó anyagként a bio kukoricakeményítőt használják búzakeményítő helyett. A borkő egy természetes anyag, amelyet alapvetően tartalmaznak különböző bogyós gyümölcsök. A kukoricakeményítő, mint elválasztó anyag meggátolja, hogy az esetleges párától a zacskóban lévő anyagok még a sütés előtt elkezdjenek egymással reagálni. A borkősütőporral sütött termékeket jobban tolerálják a máj-, epe-, és gyomorpanaszokkal rendelkező embereknek, mivel kevésbé savkeltő hatásúak. A borkősütőport használhatjuk főzésnél is, pl. a hüvelyes ételek emészthetőbbé válnak tőle.

 
320 Ft
  Rapunzel Bio alapanyagok sütéshez, szárazélesztő por (szárított kovász) 9 g

Glutén-, laktózmentes, vegán, gabonaalapú szárított frissélesztő ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Emulgátor, hozzáadott savak, lúgok és vitaminok nélkül.

Alkalmazása egyszerű, nem kell folyadékkal elkeverni. A zacskó tartalma (9 g) 500 g liszthez elegendő, felhasználható kenyérfélék, sütemények sütéséhez

 
310 Ft
Sekowa foszfátmentes sütőpor 18 g

A sütőpor semleges ízű, erős duzzasztó hatású, ezért alkalmas teljesőrlésű pékáruk készítéséhez.

  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Vegán

 

 
285 Ft
Zöldbolt szódabikarbóna étkezési célra 500 g

Az egyik legismertebb természetes konyhai segédanyag. Kiválóan használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként vagy például emésztési panaszok kezelésére.

Étkezési célú használata mellett a szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbban használható környezetbarát háztartási tisztítószer!


Felhasználási javaslat:

  • Önmagában fogyasztva kiváló gyomorégéses panaszokra (egy kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva)
  • Használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett.
  • Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) főzési idejét csökkenthetjük egy késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával
  • Főzelékek (paraj, bab, kelkáposzta) egy csipetnyi szódabikarbónától megőrzik a színüket
  • Vigyázat! Mindezek ellenére a túlzásba vitt szódabikarbóna használat emésztési zavarokat okozhat!

 

 

 
320 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés