Kelesztő anyag (élesztő, kovász, sütőpor)

Nézet:
Sorrend:

A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő,amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése. Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják.

Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.

Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.

1 270 Ft

A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő,amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése.  Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják.

Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.

Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.

2 970 Ft

Ökológiai gazdálkodásból származó termék. Emulgeátorok felhasználása nélkül készült.

A konvencionális élesztő előállítása során, egy melasz alapon termesztik az élesztőt ammóniák, szintetikus vitaminok kén- és foszforsav segítségével. Ugyan ilyen sokoldalú, de sokkal környezetkímélőbb a gabonaalapú bio élesztő előállítása. Egy bio alapon - ami bio gabonából, tiszta forrásvízből és enzimekből áll - magas minőségű tejsavbaktérium- és élesztőkultúrát termesztenek. Az összes használt mikroorganizmusok és alapanyagok garantáltan génmanipuláció mentesek. A további feldolgozás során nem használnak semmilyen kémiai alapanyagot. Egy csomag szárazélesztő hatása megegyezik egy 1 kocka friss élesztő hatásával.  Egy finomabb és gyorsabban keleszthető süti előállításához a Lecker's "előtészta" készítését javasolja.
Az "előtészta" 500g lisztből: 100g lisztet 9 g (1 zacskó) élesztővel összekeverünk, majd 100 g meleg vizet hozzáadunk és összedolgozzuk. 1-2 óra dagadási idő után a többi hozzávalót is belegyúrjuk a tésztába.

A csomag 500 g liszthez elegendő.

470 Ft

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez.

Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek. 100% -os, ellenőrzött biogazdálkodásból származó teljes kiőrlésű rozslisztből és indító kultúrákból áll. A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez.

Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni.

630 Ft

Ideális kenyérsütéshez, sütemények elkészítéséhez a foszfátmentes természetes borkő alapú sütőpor.

A foszfátok helyett a borkövet használják. Kelesztő anyagként a nátront tartalmazza, ami enyhébb a megszokott, általános sütőpornál használtaknál. Elválasztó anyagként a bio kukoricakeményítőt használják búzakeményítő helyett. A borkő egy természetes anyag, amelyet alapvetően tartalmaznak különböző bogyós gyümölcsök. A kukoricakeményítő, mint elválasztó anyag meggátolja, hogy az esetleges párától a zacskóban lévő anyagok még a sütés előtt elkezdjenek egymással reagálni. A borkősütőporral sütött termékeket jobban tolerálják a máj-, epe-, és gyomorpanaszokkal rendelkező embereknek, mivel kevésbé savkeltő hatásúak. A borkősütőport használhatjuk főzésnél is, pl. a hüvelyes ételek emészthetőbbé válnak tőle.

645 Ft

Naturmind tápióka keményítő 250g

A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.

A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.

Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.

A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is gyakran előfordul.

Felhasználás: A tápiókakeményítő íztelen, szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű, édes és sós ételek készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek sűrítésére kiváló.

A tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és péksütemények állaga kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére.

625 Ft

Az egyik legismertebb természetes konyhai segédanyag. Kiválóan használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként vagy például emésztési panaszok kezelésére.

Étkezési célú használata mellett a szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbban használható környezetbarát háztartási tisztítószer!


Felhasználási javaslat:

  • Önmagában fogyasztva kiváló gyomorégéses panaszokra (egy kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva)
  • Használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett.
  • Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) főzési idejét csökkenthetjük egy késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával
  • Főzelékek (paraj, bab, kelkáposzta) egy csipetnyi szódabikarbónától megőrzik a színüket
  • Vigyázat! Mindezek ellenére a túlzásba vitt szódabikarbóna használat emésztési zavarokat okozhat!

 

 

585 Ft
Nézet:
Sorrend: