Kelesztő anyag (élesztő, kovász, sütőpor)

Nézet:
Sorrend:

Felhasználása: az adott recept alapján. 10g sütőpor 0,5kg liszthez elegendő.

tudni: A foszfátmentes sütőpor nem tartalmaz dinátrium-foszfát stabilizátort, ami hosszú távon bélirritációt, emésztési panaszokat és allergiát okozhat. Ehelyett az egészségre ártalmatlan szódabikarbóna van benne.

Származási ország: Németország.

Bio és gluténmentes.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

720 Ft
Nincs raktáron

Felhasználási javaslat: 300 g teljes rozslisztet, 200 g teljes tönkölylisztet, 1 csomag rozskovászt 1 csomag szárított élesztőt, 1 teáskanál sót keverjünk össze 400 ml langyos vízzel. Jól dolgozzuk ki a tésztát, majd 2 órán át pihentessük. Tegyük kiolajozott formába, kapcsoljuk a sütőt 180*-200*C-ra, majd kb. 1 óra alatt süssük készre.


Allergén összetevő: glutén, rozs

 

295 Ft

A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő,amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése.  Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják.

Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.

Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.

2 160 Ft

Ökológiai gazdálkodásból származó termék. Emulgeátorok felhasználása nélkül készült.

A konvencionális élesztő előállítása során, egy melasz alapon termesztik az élesztőt ammóniák, szintetikus vitaminok kén- és foszforsav segítségével. Ugyan ilyen sokoldalú, de sokkal környezetkímélőbb a gabonaalapú bio élesztő előállítása. Egy bio alapon - ami bio gabonából, tiszta forrásvízből és enzimekből áll - magas minőségű tejsavbaktérium- és élesztőkultúrát termesztenek. Az összes használt mikroorganizmusok és alapanyagok garantáltan génmanipuláció mentesek. A további feldolgozás során nem használnak semmilyen kémiai alapanyagot. Egy csomag szárazélesztő hatása megegyezik egy 1 kocka friss élesztő hatásával.  Egy finomabb és gyorsabban keleszthető süti előállításához a Lecker?s ?elő-tészta? készítését javasolja.
Az ?elő?tészta? 500g lisztből: 100g lisztet 9 g (1 zacskó) élesztővel összekeverünk, majd 100 g meleg vizet hozzáadunk és összedolgozzuk. 1-2 óra dagadási idő után a többi hozzávalót is belegyúrjuk a tésztába.

A csomag 500 gr liszthez elegendő.

530 Ft
Nincs raktáron

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez.

Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek. 100% -os, ellenőrzött biogazdálkodásból származó teljes kiőrlésű rozslisztből és indító kultúrákból áll. A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez.

Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni.

590 Ft

Ideális kenyérsütéshez, sütemények elkészítéséhez a foszfátmentes természetes borkő alapú sütőpor.

A foszfátok helyett a borkövet használják. Kelesztő anyagként a nátront tartalmazza, ami enyhébb a megszokott, általános sütőpornál használtaknál. Elválasztó anyagként a bio kukoricakeményítőt használják búzakeményítő helyett. A borkő egy természetes anyag, amelyet alapvetően tartalmaznak különböző bogyós gyümölcsök. A kukoricakeményítő, mint elválasztó anyag meggátolja, hogy az esetleges párától a zacskóban lévő anyagok még a sütés előtt elkezdjenek egymással reagálni. A borkősütőporral sütött termékeket jobban tolerálják a máj-, epe-, és gyomorpanaszokkal rendelkező embereknek, mivel kevésbé savkeltő hatásúak. A borkősütőport használhatjuk főzésnél is, pl. a hüvelyes ételek emészthetőbbé válnak tőle.

490 Ft

Az egyik legismertebb természetes konyhai segédanyag. Kiválóan használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként vagy például emésztési panaszok kezelésére.

Étkezési célú használata mellett a szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbban használható környezetbarát háztartási tisztítószer!


Felhasználási javaslat:

  • Önmagában fogyasztva kiváló gyomorégéses panaszokra (egy kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva)
  • Használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett.
  • Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) főzési idejét csökkenthetjük egy késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával
  • Főzelékek (paraj, bab, kelkáposzta) egy csipetnyi szódabikarbónától megőrzik a színüket
  • Vigyázat! Mindezek ellenére a túlzásba vitt szódabikarbóna használat emésztési zavarokat okozhat!

 

 

365 Ft
Nézet:
Sorrend: