Ideális kenyérsütéshez, sütemények elkészítéséhez a foszfátmentes természetes borkő alapú sütőpor.
A foszfátok helyett a borkövet használják. Kelesztő anyagként a nátront tartalmazza, ami enyhébb a megszokott, általános sütőpornál használtaknál. Elválasztó anyagként a bio kukoricakeményítőt használják búzakeményítő helyett. A borkő egy természetes anyag, amelyet alapvetően tartalmaznak különböző bogyós gyümölcsök. A kukoricakeményítő, mint elválasztó anyag meggátolja, hogy az esetleges párától a zacskóban lévő anyagok még a sütés előtt elkezdjenek egymással reagálni. A borkősütőporral sütött termékeket jobban tolerálják a máj-, epe-, és gyomorpanaszokkal rendelkező embereknek, mivel kevésbé savkeltő hatásúak. A borkősütőport használhatjuk főzésnél is, pl. a hüvelyes ételek emészthetőbbé válnak tőle.