Kelesztő anyag (élesztő, kovász, sütőpor)

Nézet:
Sorrend:

Ökológiai gazdálkodásból származó termék. Emulgeátorok felhasználása nélkül készült.

A konvencionális élesztő előállítása során, egy melasz alapon termesztik az élesztőt ammóniák, szintetikus vitaminok kén- és foszforsav segítségével. Ugyan ilyen sokoldalú, de sokkal környezetkímélőbb a gabonaalapú bio élesztő előállítása. Egy bio alapon - ami bio gabonából, tiszta forrásvízből és enzimekből áll - magas minőségű tejsavbaktérium- és élesztőkultúrát termesztenek. Az összes használt mikroorganizmusok és alapanyagok garantáltan génmanipuláció mentesek. A további feldolgozás során nem használnak semmilyen kémiai alapanyagot. Egy csomag szárazélesztő hatása megegyezik egy 1 kocka friss élesztő hatásával.  Egy finomabb és gyorsabban keleszthető süti előállításához a Lecker's "előtészta" készítését javasolja.
Az "előtészta" 500g lisztből: 100g lisztet 9 g (1 zacskó) élesztővel összekeverünk, majd 100 g meleg vizet hozzáadunk és összedolgozzuk. 1-2 óra dagadási idő után a többi hozzávalót is belegyúrjuk a tésztába.

A csomag 500 g liszthez elegendő.

470 Ft

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez.

Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek. 100% -os, ellenőrzött biogazdálkodásból származó teljes kiőrlésű rozslisztből és indító kultúrákból áll. A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez.

Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni.

630 Ft

Ideális kenyérsütéshez, sütemények elkészítéséhez a foszfátmentes természetes borkő alapú sütőpor.

A foszfátok helyett a borkövet használják. Kelesztő anyagként a nátront tartalmazza, ami enyhébb a megszokott, általános sütőpornál használtaknál. Elválasztó anyagként a bio kukoricakeményítőt használják búzakeményítő helyett. A borkő egy természetes anyag, amelyet alapvetően tartalmaznak különböző bogyós gyümölcsök. A kukoricakeményítő, mint elválasztó anyag meggátolja, hogy az esetleges párától a zacskóban lévő anyagok még a sütés előtt elkezdjenek egymással reagálni. A borkősütőporral sütött termékeket jobban tolerálják a máj-, epe-, és gyomorpanaszokkal rendelkező embereknek, mivel kevésbé savkeltő hatásúak. A borkősütőport használhatjuk főzésnél is, pl. a hüvelyes ételek emészthetőbbé válnak tőle.

645 Ft
Nézet:
Sorrend: