Ökológiai gazdálkodásból származó termék. Emulgeátorok felhasználása nélkül készült.
A konvencionális élesztő előállítása során, egy melasz alapon termesztik az élesztőt ammóniák, szintetikus vitaminok kén- és foszforsav segítségével. Ugyan ilyen sokoldalú, de sokkal környezetkímélőbb a gabonaalapú bio élesztő előállítása. Egy bio alapon - ami bio gabonából, tiszta forrásvízből és enzimekből áll - magas minőségű tejsavbaktérium- és élesztőkultúrát termesztenek. Az összes használt mikroorganizmusok és alapanyagok garantáltan génmanipuláció mentesek. A további feldolgozás során nem használnak semmilyen kémiai alapanyagot. Egy csomag szárazélesztő hatása megegyezik egy 1 kocka friss élesztő hatásával. Egy finomabb és gyorsabban keleszthető süti előállításához a Lecker's "előtészta" készítését javasolja.
Az "előtészta" 500g lisztből: 100g lisztet 9 g (1 zacskó) élesztővel összekeverünk, majd 100 g meleg vizet hozzáadunk és összedolgozzuk. 1-2 óra dagadási idő után a többi hozzávalót is belegyúrjuk a tésztába.
A csomag 500 g liszthez elegendő.