Gyógyteák

Nézet:
Sorrend:

Gyógyfű Hajgyógyász Hajhullás Elleni Teakeverék 50 g

?HAJGYÓGYÁSZ? androgén hajhullás elleni teakeverék Nőknek és férfiaknak ajánlott androgén hajhullás esetén. Szabályozza a hajhullásért felelős hormontermelést és erősíti a hajhagymákat.

Androgén hajhullás (Alopecia androgenica) esetén, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott teakeverék. Belsőleges fogyasztásra és fejbőr bedörzsölésére, leöblítésére.

Hajöblítésre, bedörzsölésre is ajánlott! Autoimmun betegségben nem használható! A foltos hajhullás (Alopecia areata) kezelésére nem alkalmas!

Adagolás: belsőleg fogyasztva 5 perc főzés és lehűlés után, étkezések között 3 csészével naponta. Legalább féléves kúra javasolt.

Véralvadás gátló gyógyszerek (warfarin) szedése mellett a tea nem fogyasztható!

990 Ft

Gyógyfű Hársfavirágzat Tea 20 filter

Enyhe nyugtatóként, vizelethajtóként és gyomorerősítőként használható.

A téli megfázásos időszakokban izzasztó, hurutoldó, köptető hatása miatt kitűnő gyógytea. Náthát, reumát és köszvényt hatásosan kezelhetjük vele.

Illata és íze kellemes, mellékhatása nincs, ezért élvezeti teaként is fogyasztható.

580 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék.

A gyógytea alapja a borsmentalevél+ciromfűlevél+koriandermag keverék, amit iráni kutatók próbáltak ki, mint hagyományos növényi gyógyszert (eredetileg kivonatot használtak). Az összetevők hasi görcsoldó, szélhajtó, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása bizonyított. A növényekkel külön-külön is végeztek pozitív eredményű kísérleteket. Az alapkeveréket az összehúzó, hasmenést gátló, baktérium ellenes hatású párlófűvel (apróbojtorjánfű) egészítettük ki. A felhasznált összes gyógynövény hivatalos a Magyar Gyógyszerkönyvben.

1-3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-egy csészével az étkezések között.

1 105 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék.

A gyógytea alapja a borsmentalevél+ciromfűlevél+koriandermag keverék, amit iráni kutatók próbáltak ki, mint hagyományos növényi gyógyszert (eredetileg kivonatot használtak). Az összetevők hasi görcsoldó, szélhajtó, fájdalomcsillapító, puffadásgátló, nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása bizonyított. A növényekkel külön-külön is végeztek pozitív eredményű kísérleteket. Az alapkeveréket az enyhe hashajtó hatású édesgyökérrel és nyálkás útifű (Plantago psyllium) maggal egészítettük ki. A felhasznált összes gyógynövény hivatalos a Magyar Gyógyszerkönyvben.

1-3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-egy csészével az étkezések között.

1 105 Ft
Étvágyjavító szerként használják, de nyugtató és enyhe görcsoldó hatással is rendelkezik. Fél órával a főétkezések előtt fogyasztják langyosan, kortyonként, cukor hozzáadása nélkül. Alkotórésze gyomor- és bélbántalmak esetén előírt gyógyszer.
485 Ft
Elsősorban fűszerként használják fel. Kellemes ízű, étvágyfokozó, elterjedt ételízesítő, savanyúságtartósító. Gyógyászati felhasználása jelenleg csak a népi gyógyászatban terjedt el, elsősorban az emésztőszervrendszeri panaszok csökkentésére.
370 Ft
Hatására fokozódik az epekiválasztás. Különböző máj- és epehólyag bántalmakban hosszú időn keresztül használható, semmilyen mellékhatással nem rendelkezik. Más növényekkel társítva kivonata hashajtó gyógyszerek összetételében is szerepel.
405 Ft
Fokozza a tejelválasztást, társítható édesköménnyel. Idősebbkori, könnyebb lefolyású cukorbajban csökkentheti a vércukorszintet. Keverhető a fekete áfonya levelével és a babtermés héjával. Cukorbetegeknél teája folyadékpótlásra is alkalmazható.
370 Ft

Gyógyfű körömvirág szirom tea 20 g

A körömvirág szirom kiválóan alkalmazható epehólyag-gyulladás ellen, jó görcsoldó és fertőtlenítőszer hatású lehet.

Belsőleg gyomor- és hólyaghurut kezelésére használják.

Külsőleg használják visszérgyulladás, felfekvés, lábszárfekély, nyálkahártya gyulladások, ekcémák, sebek, egyéb bőrproblémák, méhcsípések esetén

A körömvirág hatóanyagai közé tartoznak a falvonoidok, a szeszkviterpének, karotinoidok, a kumarin és az illóolajok.

585 Ft
Belsőleg társítható a cickafarkfűvel, 1:1 arányban. Gyomor- és patkóbélfekély megelőzésére, kezelésére alkalmas. Nagyszámú kórokozóra gyakorolt antibiotikus hatása kísérletileg igazolt. Hámosodást, bőrújraképződést elősegítő tulajdonsága is bizonyított.
465 Ft

A közönséges galajt gyógynövényként a népgyógyászat sem alkalmazta kiterjedten. A növény présnevét régen epilepszia ellen használták. Hagyományosan vízhajtó, epehajtó és vértisztító tulajdonságúnak tartják. Újabban kezdik feltárni a kutatások alapján egyéb terápiás hatásait. Napjainkig kizárólag laboratóriumi kísérleteket végeztek a növénnyel. A szakirodalomban az alábbiak lelhetők fel:

Antioxidáns hatóanyag tartalom

Nagy műszeres vizsgálatokkal különféle antioxidáns vegyületeket azonosítottak. A szabadgyök-fogó hatóanyagoknak a továbbiakban szerepük lehet gyulladásgátlóként a rák megelőzésben, a káros sejtosztódás gátlásában.

Bőr- és sebgyógyító hatás

A növényt alkalmasnak találták különféle bőrbetegségek kezelésére, mert a bőr regenerációját elősegíti. Utóbbit és a sebgyógyító hatást laboratóriumi kísérletekben igazolták.

Központi idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatás

A hatásért felelős hatóanyagok azonosítása megtörtént, így igazolást nyertek az idevonatkozó népi tapasztalatok.

660 Ft

Gyógyfű Levendulavirág Tea 20 g

Nyugtalanság, álmatlanság kezelésére.

A levendula fő hatásterülete a nyugtalanság, álmatlanság kezelése, azonban idegi eredetű emésztési panaszok enyhítésére is alkalmazható. A nyugtató hatás gyógyfürdők formájában is megnyilvánul.

580 Ft
 
Nézet:
Sorrend: