Gyógyteák

Nézet:
Sorrend:

Gyógyfű Levendulavirág Tea 20 g

Nyugtalanság, álmatlanság kezelésére.

A levendula fő hatásterülete a nyugtalanság, álmatlanság kezelése, azonban idegi eredetű emésztési panaszok enyhítésére is alkalmazható. A nyugtató hatás gyógyfürdők formájában is megnyilvánul.

580 Ft
Teáját hagyományosan mint nyugtatót, idegrendszeri eredetű emésztési panaszok ellenszerét, valamint görcsoldót alkalmazzák. Altató hatását humán vizsgálatok bizonyítják. Szintetikus altatókkal szembeni előnye, hogy a betegeknél nem alakul ki függőség.
580 Ft
A népgyógyászat régóta alkalmazza, a hivatalos orvoslás most kezdi felfedezni. A szakirodalom megerősíti enyhén nyugtató, görcsoldó hatását. Gyulladásgátló és mikróbaellenes, valamint antioxidáns tulajdonságú vegyületeket is kimutattak a növényből.
745 Ft
Enyhe görcsoldó és összehúzó hatással rendelkezik, hasfogó hatású. Fogyasztható idült vastagbélgyulladásban. Étkezési tea készítésére is alkalmas, ilyenkor rövid ideig erjeszteni szokták. Társítható a szamóca és a feketeáfonya-levelével.
545 Ft
A szakirodalom szerint sikeresen alkalmazták májbetegségek kezelésére, így az alkohol okozta- és vírusos májkárosodás, a kemoterápia okozta májproblémák, valamint a gyilkos galóca mérgezés terápiájában. A növény jelentős méregtelenítő hatással bír.
420 Ft
Mindhárom gyógynövény számos gyógyszerkönyvben hivatalos. A keverék kiválóan alkalmas álmatlanság megszüntetésére, amikor nem szükséges azonnal valamilyen erős hatású altatószer alkalmazása. Mellékhatása nem ismert.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

A felhasznált gyógynövények közül a komlótoboz és a citromfű levél nyugtató, altató hatása régóta ismert. Hazánkban vadon termő és termesztett növények. A golgotavirág melegebb égövről származik, régóta használatos gyógynövényként. A teakeverékben egymás hatását kiegészítik és felerősítik. Az összetevőket világszerte felhasználják az altató-nyugtató hatás miatt különféle keverékekben és kivonat formájában. Mindhárom drog az Európai Gyógyszerköny mellett számos gyógyszerkönyvben hivatalos.

MILYEN ELŐNYÖS HATASSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A keverék kiválóan alkalmas álmatlanság megszüntetésére, amikor nem szükséges azonnal valamilyen erős hatású altatószer alkalmazása. Mellékhatása jelenleg nem ismert.

1 010 Ft
Régi gyógynövény. Mai tudásunk szerint a nyírfalevél enyhe vizelethajtó hatása miatt a húgycső és a vese enyhébb gyulladásos állapotaiban, bakteriális fertőzés kezelésére alkalmazható, továbbá reumás fájdalmak kiegészítő kezelésére is felhasználható.
350 Ft

Epehólyag-bántalmakban és gyomorfekélyes betegek kezelésére használják. Hatóanyagáról megállapították, hogy nyomott hangulatú (enyhén depressziós) betegeknél hosszabb kezelés után jótékony hatású. Immunerősítő is. Értékes, sokrétű gyógynövényünk.

455 Ft
A hivatalos orvoslásban ritkán használják. Összehúzó, vérzéscsillapító hatású, méhvérzések esetén alkalmazható. A népi gyógyászatban a leveleket sebekre, kelésekre, vágásokra helyezik, mert elősegíti a sebgyógyulást. Hasmenés ellen is hatásos.
715 Ft
Más drogokkal társítva használják a légutak hurutos megbetegedéseiben. Gyakran az orvosi ziliz leveleivel keverik a légutak gyulladásos betegségeiben, rekedtségben, különböző hűléses állapotokban. A köhögés csillapítására, az inger csökkentésére szolgál.
490 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A növényi alapanyagok közül az orbáncfű és az édesgyökér immunerősítő és nyugtató hatású. Az utóbbiban található glicirrizinsav antiallergiás aktivitást mutat. A kínai és iráni népgyógyászat régóta alkalmazza. A sokoldalú csalánlevél ez esetben a szervezetet erősíti vitamin, mikroelem és klorofill tartalma következtében. E mellett gyulladáscsökkentő és az allergiás orrfolyás kezelésében is szerepe van. A borsmenta levél szintén gyulladáscsökkentő, sok hasonló keverék összetevője. A rozmaringlevél luteolint tartalmaz, mely hatóanyagot előnyösnek találták az allergia kezelésében. A gyömbérgyökér azonos célú kínai teakeverékek alkotórésze.

Ajánlott adag: 3 csészével naponta (1 kávéskanál 250 ml forró vízhez), egyenletesen elosztva. Természetesen a gyógynövények nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de annak hasznos kiegészítői lehetnek.

820 Ft

Speciális hatással rendelkező gyógytea keverék

A Gyógyfű Kft. által kifejlesztett PSODERM teakeverékben a gyulladásos bőrbetegségek gyógynövényes kezelésére fellelhető nemzetközi kutatási eredményeket igyekeztünk hasznosítani. Egy olyan gyógyteakeverék összeállítását céloztuk meg, mely eredményesen használható a kiegészítő kezelés során.

A pikkelysömör (psoriasis) kialakulásábanz örökletes tényezők mellett nem elhanyagolható a stressz, a szorongás és a depresszió szerepe. A népi tapasztalatokból kiindulva laboratóriumi és humán kísérletekben vizsgálták a felhasznált növények hatóanyagait és igazolták terápiás hatásukat. A teakeverékben a gyulladásos bőrbetegségekre fellelhető eredményeket igyekeztünk hasznosítani a kiváltó okok visszaszorításához és a tünetek

Alkalmazás: 3 evőkanállal 3 liter forró vízhez. Belsőleg kihűlve fogyasztani, napi háromszor étkezés után. Használható borogatásra, fejbőr bedörzsölésre- 3 alkalommal hajmosás előtt. Négy hét használat után ugyanannyi szünetet kell tartani! Terhességben, szoptatós anyáknak és 12 éves kor alatt nem ajánlott!

940 Ft
A gyomorégés és a nyelőcsövet irritáló savas visszafolyás kezelésében használható. A keveréket a szakirodalomban közölt, humánklinikai kísérletekkel is alátámasztott ajánlás alapján állítottuk össze, hagyományos gyógynövényekből.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A teakeverék a gyomorégés és a nyelőcsövet irritáló savas visszafolyás kezelésében használható kiegészítő (adjuváns) terápiaként. A keveréket a szakirodalomban közölt, humán klinikai kísérletekkel is alátámasztott ajánlás alapján állítottuk össze. Gyomor -és bélrendszeri betegségek fitoterápiás kezelésében javasolt, hagyományos gyógynövényekből. A hatásos alkalmazáshoz életmódbeli változtatás és az étkezési szokások megváltoztatása, esetleg orvos által előírt diéta ajánlott.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

1 kávéskanál vagy 1 teafilter teakeverék 2,5 dl forró vízzel, 10 percnyi állás után fogyasztható. Napi 3 csésze elfogyasztása ajánlott a főétkezések közötti időszakban.

1 010 Ft
A mediterrán konyha népszerű fűszere. Élelmiszerek, húsok tartósítószereként jól bevált. Teája emésztési zavarok esetén és a máj- és epefunkció fokozására használható. Szerepét a zsír lebontásában újabban tárták fel, ezért fogyókúrában is segítség lehet.
435 Ft
Enyhe görcsoldó és összehúzó hatású, hasfogó tulajdonságú. Fogyasztható idült vastagbélgyulladásban. Étkezési tea készítésére is alkalmas. Ilyenkor rövid ideig erjeszteni szokták. Társítható a szamóca és a fekete áfonya leveleivel.
455 Ft
 
Nézet:
Sorrend: