Gyógyteák

Nézet:
Sorrend:
A répacukornál (szacharóznál) kb. százötvenszer édesebb ízű édesítőszer és ízesítő. Teája gyulladáscsökkentő és gyomorfekély kiegészítő kezelésére használható. Légúti hurutos megbetegedés esetén görcsoldó és köptető hatású.
895 Ft

Gyógyfű Egynyári Üröm-Mix/artemisia 50 g

Gyulladásgátló, baktérium-, és gombaellenes, vírusgátló tulajdonságú termék.

Teakészítés: 3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ajánlott fogyasztás: egy-két csészével naponta.

Az egynyári üröm (Artemisia annua) kínai eredetű, hazájában mintegy 2000 éve használt gyógynövény, melynek a hagyományos kínai orvoslás sokféle hatást tulajdonít. A termesztésből elvadulva idővel sokfelé elterjedt, szórványosan nálunk is előfordul. A kínai, koreai és vietnami gyógyszerkönyvben szerepel. Napjainkban a tudományos kutatás több okból kiemelt figyelmet szentel neki. Az eperfalevél nálunk elfelejtett gyógynövény, amit szintén a Kínai Gyógyszerkönyv tartalmaz. A borsmenta, édesgyökér és gyömbérgyökér régi gyógynövényként megtalálhatók az Európai Gyógyszerkönyvben.  

1 065 Ft

Gyógyfű Érdoktor Teakeverék 50 g

Az “ÉRDOKTOR” keringési zavarok, visszér, ödéma kiegészíto terápiához ajánlott teakeverék.

Hatóanyagai erősítik az ereket és segítik a véráramlást, gátolják az erek elöregedését.

A felhasznált gyógynövények mindegyike szerepel gyógyszerkönyvekben. A népgyógyászati tapasztalatok és laboratóriumi vizsgálati eredmények mellett, a terápiás hatásokat korszerű, humán klinikai kísérletek is bizonyítják. A vörös szőlő levél, pohánka virágos hajtás, fehér eperfa levél és orvosi somkóró virágos hajtás hatóanyagai egymást támogatva segítik a szervezet keringési rendszerét.

250 ml forró vízhez egy csapott evőkanál teakeverék javasolt, napi három alkalommal. 18 éves kor alatt nem adható! Terhesség és szoptatás alatt-kísérleti eredmények hiányában-nem ajánlott!

1 035 Ft

Gyógyfű Étvágycsökkentő Teakeverék 50 g

A teakeverékben felhasznált gyógynövények az éhségérzetért felelős ghrelin hormon kiválasztását és ezáltal az étvágyat csökkentik.

Élvezeti teaként is fogyasztható gyógyteakeverék

A teakeveréket alkotó sokoldalú gyógynövények régóta használatosak terápiás hatásuk miatt és/vagy élvezeti teaként. Sikeresen tudják befolyásolni a szervezet működését. A fehér eperfa levelet nemrég fedezte fel újra a humán egészséggel kapcsolatos kutatás. A Kínai Gyógyszerkönyvben hivatalosan elismert gyógynövény. Az élvezeti teaként ismert maté tea szintén újabban került a kutatók látókörébe. A fehér babhéj régóta használatos a népgyógyászatban, e mellett diabetes teakeverékek gyakori alkotórésze. A rozmaringlevél szerepel az Európai Gyógyszerkönyvben. 

Az ajánlott mennyiségben fogyasztva a teakeverék hatóanyagai megtámogatják a fogyókúrát és meggyorsíthatják a fogyás folyamatát.

Alkalmazás: 1 kávéskanál teakeverék vagy 1 teafilter 250 ml forró vízhez. Reggel és napközben 2-3 csészével.

1 065 Ft
Vérnyomás és pulzusszám csökkentésére használatos kezdődő betegségnél, de mellette szívnyugtató és görcsoldó hatású. Németországban három daganatellenes injekció alapanyaga. Előnye, hogy a szervezet a kemoterápiás szerekhez képest jól tűri.
505 Ft
Fejfájás, migrén ellen hatásos. Az őszi margitvirág és a gyömbér amerikai kutatók eredményei alapján egymás hatását erősíti. A ginzeng stresszoldó. Az eredményeket klinikai kísérletekkel igazolták.

HOVÁ SOROLJUK?

Élvezeti teaként is fogyasztható gyógyhatással rendelkező teakeverék.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

A gyömbér gyökér, az őszi margitvirág és a ginzeng gyökér régóta használt, sokoldalú gyógynövények. Mindegyikük hivatalos az Európai Gyógyszerkönyvben és ezen kívül még számos ország gyógyszerkönyvében. Felhasználásuk világszerte elterjedt. Gyakran alkalmazott gyógyszer alapanyagok.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A napjainkban egyre gyakoribb betegségnek tekinthető fejfájás és migrén megelőzhető, illetve kezdeti stádiumában (enyhe fejfájásnál) jól kezelhető növényi szerekkel. Az őszi margitvirágot Európában évszázadok óta alkalmazzák ilyen célokra. Az ősi kínai gyógyászatban a gyömbér tölt be hasonló szerepet. Amerikai kutatók eredményei alapján a két növény együttesen alkalmazva egymás hatását erősíti. A ginzeng ez irányú pozitív hatása stresszoldó (adaptogén) képességének köszönhető. Az eredményeket a modern gyógyászat klinikai kísérletekkel igazolta.

1 010 Ft

Izzasztó, nyugtató hatású, ezért meghűlés esetén alkalmazható önmagában és teakeverékekben. Vizelethajtónak is bevált. Ajánlják cukorbeteg diétában, valamint gyulladásgátlóként reumatikus bántalmak kezelésére. Antioxidáns hatóanyagai gyökfogók.

370 Ft

Az étkezési tea pótlására alkalmas. Teakeverék előállításánál keverhető a szamóca, málna és a szeder leveleivel. Enyhe, kezdődő cukorbetegségnél vércukorszint csökkentő hatású, az alapkezelés kiegészítésére, folyadékpótlásra használható.

865 Ft
Olyan gyógynövényeket alkalmazunk, melyek növényi ösztrogént tartalmaznak. Menstruációt megelőző és menopauzával kapcsolatos tünetek, valamint a csontritkulás kezelésében pozitív szerepük van, mellékhatások nélkül.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

A csomagoláson feltüntetett teakészítési mód ajánlható. Ösztrogén tartalmú gyógyszerek szedésével egyidőben a tea fogyasztása nem ajánlott!

Javasolt fogyasztási mennyiség: 2-3 csészével napközben. Legalább 3 hónapig.

1 020 Ft
A népgyógyászatban szélhajtó, görcsoldó, emésztést és epeműködést serkentő, valamint gyomorfekély ellen ható készítmény is. Illóolaja idegnyugtató, érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatású. Emellett ízjavító, fűszer, ételízesítő.

A tea kiválóan alkalmas:

- megfázás,

- influenza,

- emésztési zavarok,

- fejfájás,

- izom- és izületi fájdalmak

  ellen.

A fodormenta hatása hasonló mint a borsmentáé, ám a forodmenta tea lágyabb ízű és kíméletesebb.

500 Ft

Gyógyfű gastro-plus emésztésjavító teakeverék 50 g

Komplex emésztésjavító hatással bír. Enyhén kesernyés ízű. 

Az összeállított kombináció komplex emésztésjavító hatással bír. Az enyhén kesernyés ízt adó orvosi pemetefű, kamillavirág és cickafarkfű virág étvágygerjesztők. Serkentik az emésztőmirigyek működését, gyorsítják a gyomor- és bélmozgást. Ezen felül megszüntetik a savhiányt, fokozzák a gyomornedv és az epe elválasztását. A májra is előnyös hatást fejtenek ki.

Teakészítés: 2-3 kávéskanál teakeveréket forrásban lévő vízzel felönteni, lefedni, majd 10 perc állás után, lassú kortyokban meginni.

A teát legalább fél órával az étkezés előtt kell fogyasztani, mivel a hatásmechanizmus kialakulásához időre van szükség.

Kúraszerűen alkalmazva 3-4 héten keresztül naponta 3 csésze tea fogyasztandó. Alkalmas a szintetikus gyógyszerekkel végzett kezelés kiegészítésére.

920 Ft
A gyermekláncfű gyökérhez hasonló hatású. Cukor hozzáadása nélkül fogyasztják epehajtóként. E célra társítható a katángkóró (cikória) föld feletti részeivel. Vizelethajtóként kisebb vesekövek elhajtására aranyvesszőfűvel, kukoricabajusszal és zsurlófűvel együtt használatos.
395 Ft
 
Nézet:
Sorrend: