Kókuszolaj

Nézet:
Sorrend:

Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tiszítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolajat válik belőle.

  • Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy a megszokott ízvilágot jelentősen befolyásolná.
  • A Magyar Cukorbetegek Szövetségének cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.
  • A termék növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll.
  • Az olaj kb. 25C-on olvad, alacsonyabb hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. 
  • Kitűnően használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik.


A benne található legfontosabb zsírsavak: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.



1 680 Ft

Szűrt, színtelen, illatmentes, 100% natúr kókuszolaj sütéshez, főzéshez ? ajánlott mindenkinek, aki egészségesen akar táplálkozni.

A termék 25°C alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul, hűtést felbontás után nem igényel.

A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha ízvilágát sem befolyásolja.

A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll, transzzsírsavat nem tartalmaz.


Kitűnően használható sütéshez, 198°C-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális hatása van.

Főbb zsírsav összetétele: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra.

Tartósítószert nem tartalmaz és nem hidrogénezett.

1 825 Ft

Az elkészítési folyamatnak köszönhetően szagtalan és aromamentes kókusz olajat kapunk, amely ideális főzéshez. Tökéletes pírításhoz, pörköléshez, vagy akár magas hőmérsékletű sütéshez is. 24 °C feletti hőmérsékleten tárolva folyékony halmazállapotúvá válik.

4 010 Ft

Dr. Natur étkek, Bio extra szűz kókuszolaj (VCO). Kémiai anyagoktól mentes. Ehető és kenhető

Vegyszermentes, hideg sajtolással nyert extra szűz kókuszolaj intenzív kókuszillattal.

Felhasználása a natur kozmetikumok területén széleskörű. Kezdd el használni már ma - arcra, testápolónak, kézápolónak. A hatóanyagok mélyen behatolva a bőrbe hidratálnak és védenek a környezeti ártalmaktól, szabadgyököktől. Ha pedig fakó, töredezett a hajad, heti egyszer készíts belőle éjszakai pakolást, de használhatod minden hajmosás után is úgy, mint egy hajbalzsamot. A zsírsavai és fehérjéi belülről kifelé hatva kondicionálják a hajszálakat, miközben táplálják a fejbőrt és a hajhagymákat.

Ételekhez is adható, főzhetünk is vele, azonban enyhén kókuszos íze miatt, ez inkább mint kozmetikum terjedt el, főzésre pedig a 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír ajánlott.

 

1 680 Ft

Dr. Natur étkek, Bio extra szűz kókuszolaj (VCO). Kémiai anyagoktól mentes. Ehető és kenhető

Vegyszermentes, hideg sajtolással nyert extra szűz kókuszolaj intenzív kókuszillattal.

Felhasználása a natur kozmetikumok területén széleskörű. Kezdd el használni már ma - arcra, testápolónak, kézápolónak. A hatóanyagok mélyen behatolva a bőrbe hidratálnak és védenek a környezeti ártalmaktól, szabadgyököktől. Ha pedig fakó, töredezett a hajad, heti egyszer készíts belőle éjszakai pakolást, de használhatod minden hajmosás után is úgy, mint egy hajbalzsamot. A zsírsavai és fehérjéi belülről kifelé hatva kondicionálják a hajszálakat, miközben táplálják a fejbőrt és a hajhagymákat.

Ételekhez is adható, főzhetünk is vele, azonban enyhén kókuszos íze miatt, ez inkább mint kozmetikum terjedt el, főzésre pedig a 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír ajánlott.

 

3 190 Ft
Nincs raktáron

Dr. Natur étkek, Kókuszzsír. 100% szűrt, nem hidrogénezett, természetes, és többször is felhasználható

Ez a kókuszzsír a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. Nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.

A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle. Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan.


Zsír vagy olaj?

Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.


Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrápolásra is ajánlható.
Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok.
Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)
Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele. (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)

1 800 Ft
Nincs raktáron

Dr. Natur étkek, Kókuszzsír. 100% szűrt, nem hidrogénezett, természetes, és többször is felhasználható

Ez a kókuszzsír a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. Nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.

A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle. Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan.


Zsír vagy olaj?

Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.


Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrápolásra is ajánlható.
Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok.
Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)
Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele. (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)

3 690 Ft
Nincs raktáron

Dr. Natur étkek, Kókuszzsír. 100% szűrt, nem hidrogénezett, természetes, és többször is felhasználható

Ez a kókuszzsír a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. Nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.

A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle. Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan.


Zsír vagy olaj?

Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.


Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrápolásra is ajánlható.
Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok.
Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)
Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele. (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)

1 095 Ft

A szűz kókuszolaj hidegen préseléssel, a kókusz friss húsából készül. Nem vetik alá különböző kémiai és fizikai kezeléseknek, így természetes formában megőrzi értékes összetevőit és az illatos kókusz jellegzetes ízét is. Természetes, hófehér színe és friss, intenzív kókusz illata az azonnali és vegyszermentes feldolgozásnak köszönhető. A VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat de mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Igen stabil a szerkezete, így rendkívül ellenálló az oxidációval szemben. A kókuszolaj ezért az egyik legjobb választás olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez.

Felhasználási javaslat:

Kitűnő választás sütéshez, főzéshez. Édeskés, kókuszos ízének köszönhetően kiváló alapanyaga lehet süteményeknek. Bőrhidratáló hatású, így kozmetikumként is használható. Alkalmazhatjuk bőrre kenve és hajpakolásként (hajmosás előtt) egyaránt.

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

Származási hely: Sri Lanka

3 875 Ft

A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír a kókuszpálma termésének, a  kókuszdiónak fehér húsából préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius fok, így  szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik, így sütés után egy gyors szűrést követően többször is felhasználható. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!

Felhasználási javaslat:
A kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Használhatjuk bármely étel elkészítésekor étolaj, vaj és margarin helyettesítőjeként. Nincs kókusz aromája (ellentétben a BIO extra szűz kókuszolajjal), az ételek ízvilágát nem befolyásolja.

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

2 410 Ft

A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír a kókuszpálma termésének, a  kókuszdiónak fehér húsából préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius fok, így  szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik, így sütés után egy gyors szűrést követően többször is felhasználható. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!

Felhasználási javaslat:
A kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Használhatjuk bármely étel elkészítésekor étolaj, vaj és margarin helyettesítőjeként. Nincs kókusz aromája (ellentétben a BIO extra szűz kókuszolajjal), az ételek ízvilágát nem befolyásolja.

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

2 115 Ft

Ajánljuk mindenkinek, aki egészségesen szeretne étkezni, a kímélő diétákba is kiválóan beépíthető. Jót tesz az immunrendszernek, az emésztésnek, a bőrnek, hajnak. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

Az olajat a friss kókuszbélből préseléssel nyerik ki, kellemes, édeskés kókusz illata és íze marad. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat, hőkezelés nélkül, kizárólag mechanikus úton, szűréssel és ülepítéssel nyerik ki a gyümölcsből.

Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Mivel növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható. Emellett a Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.

 

Süteményekbe, fagylaltokba, egyéb desszertbe is tehetjük, 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.

 

A szépségápolásban is gyakran használt alapanyag, a csecsemők érzékeny bőrének ápolására is kiválóan alkalmas. Terhességi csíkok, napégés, bőrszárazság esetén is segítségünkre lehet, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.

 

Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.

1 525 Ft

A Nature Cookta VCO (Virgin Coconut Oil) Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj, mely az első sajtolás eredménye.

A magyarországi gyártású termék szilárd állapotban fehér színű, folyékonyan pedig áttetsző. A kókuszolajnak enyhén kókuszos íze és fantasztikus kókuszillata van.

A Nature Cookta VCO Kókuszolaj fontos konyhai alapanyag, mellyel számos modern étrend kiegészíthető. Sokoldalúan alkalmazható, bátran süthetünk, főzhetünk is vele. A szűz kókuszolaj sok ázsiai currys étel alapja.

Kissé édeskés íze miatt legfőképpen süteményekhez, péksüteményekhez ajánlott, felhasználásával a kókusz íze jobban érvényesül az ételekben. Sokan fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is.

Magyarországi gyártású termék.

1 580 Ft

A kókuszdió gyümölcshúsából finoman őrölve.

100% kókuszvaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Rendkívül sokoldalúan használható fel: curry, ázsiai ételek ízesítésére, süteményekhez, kenyérre kenve, szószok, levesek ízesítésére, desszertek, smoothy készítéséhez. Hűvös, száraz helyen tároljuk.

25oC felett folyóssá válik, ekkor könnyebben adagolható, 25oC alatt újra megszilárdul.


1 825 Ft
Nincs raktáron

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szárított kókuszbélből préselve. Tiszta, természetes olaj,intenzív kókuszaromával. Magas hőfokra hevíthető, Ideális sütemények készítéséhez és zsírban sütéshez.

A kókuszolaj megnyugtatja a bőrt, így természetes testápoló is.

Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.  

2 060 Ft
 
Nézet:
Sorrend: