A Kókuszzsírt -melyet a kókuszpálma gyümölcséből nyernek-, Délkelet-Ázsiában, már régóta használják sütésre, főzésre, párolásra. Kb. 25C°-on olvad fel és magas hőállósága miatt sütésnél többször is felhasználható, így egyben gazdaságos is. Kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána. Pároláshoz is tökéletes. Teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető és koleszterinmentes. Laurinsav tartalma jelentős.
- Növényi alapú zsiradék
- Sütésre, főzésre, párolásra
- Jól emészhető
- Koleszterinmentes
- Magas hőállóságú
- Többször felhasználható, gazdaságos
- Nem hidrogénezett!
Egészséges, mert sütés közben nem szabadulnak fel benne káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban. A szervezet nem tárolja el zsírként, azonnal elégeti, és energiát állít elő belőle. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, ezért jótékony hatással van az egészségre.
Alkalmas sütemények, tészták készítésére is. Sütemények közül a kevert tészták, mint pl. muffinok, lepények készítésénél helyettesítheti a vajat, a margarint és az olajat. Vegetáriánus szendvicskrém is készülhet belőle friss zöldfűszerekkel, hagymafélékkel dúsítva. Sütéshez, pirításhoz, serpenyőben, wokban vagy fritőzben. Hidegen vaj helyettesítésére, szendvicsekhez is használható.