Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tiszítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolajat válik belőle.
- Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy a megszokott ízvilágot jelentősen befolyásolná.
- A Magyar Cukorbetegek Szövetségének cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.
- A termék növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll.
- Az olaj kb. 25C-on olvad, alacsonyabb hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is.
- Kitűnően használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik.
A benne található legfontosabb zsírsavak: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.
Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.