Olaj

Nézet:
Sorrend:

Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tiszítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolajat válik belőle.

  • Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy a megszokott ízvilágot jelentősen befolyásolná.
  • A Magyar Cukorbetegek Szövetségének cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.
  • A termék növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll.
  • Az olaj kb. 25C-on olvad, alacsonyabb hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. 
  • Kitűnően használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik.


A benne található legfontosabb zsírsavak: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.



1 195 Ft

Szűrt, színtelen, illatmentes, 100% natúr kókuszolaj sütéshez, főzéshez ? ajánlott mindenkinek, aki egészségesen akar táplálkozni.

A termék 25°C alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul, hűtést felbontás után nem igényel.

A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha ízvilágát sem befolyásolja.

A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll, transzzsírsavat nem tartalmaz.


Kitűnően használható sütéshez, 198°C-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális hatása van.

Főbb zsírsav összetétele: laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra.

Tartósítószert nem tartalmaz és nem hidrogénezett.

1 355 Ft

Ajánljuk mindenkinek, aki egészségesen szeretne étkezni, a kímélő diétákba is kiválóan beépíthető. Jót tesz az immunrendszernek, az emésztésnek, a bőrnek, hajnak. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

Az olajat a friss kókuszbélből préseléssel nyerik ki, kellemes, édeskés kókusz illata és íze marad. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat, hőkezelés nélkül, kizárólag mechanikus úton, szűréssel és ülepítéssel nyerik ki a gyümölcsből.

Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Mivel növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható. Emellett a Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.

 

Süteményekbe, fagylaltokba, egyéb desszertbe is tehetjük, 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.

 

A szépségápolásban is gyakran használt alapanyag, a csecsemők érzékeny bőrének ápolására is kiválóan alkalmas. Terhességi csíkok, napégés, bőrszárazság esetén is segítségünkre lehet, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.

 

Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.

1 445 Ft

Ajánljuk mindenkinek, aki egészségesen szeretne étkezni, a kímélő diétákba is kiválóan beépíthető. Jót tesz az immunrendszernek, az emésztésnek, a bőrnek, hajnak. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

Az olajat a friss kókuszbélből préseléssel nyerik ki, kellemes, édeskés kókusz illata és íze marad. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat, hőkezelés nélkül, kizárólag mechanikus úton, szűréssel és ülepítéssel nyerik ki a gyümölcsből.

Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Mivel növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható. Emellett a Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek.

 

Süteményekbe, fagylaltokba, egyéb desszertbe is tehetjük, 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.

 

A szépségápolásban is gyakran használt alapanyag, a csecsemők érzékeny bőrének ápolására is kiválóan alkalmas. Terhességi csíkok, napégés, bőrszárazság esetén is segítségünkre lehet, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.

 

Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.

2 995 Ft
Nézet:
Sorrend: