A lent sokáig csak a ruhaiparban használták előszeretettel lenvászon ruhák készítéséhez. Napjainkban számos kutatást követően bebizonyosodott, hogy a lenmagban számos olyan anyag van, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Egyik közülük az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. A lenmagolaj jótékony hatással lehet az ízületi megbetegedésekre, kiváló bőrgyulladás csökkentő lehet, valamint az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Felhasználhatjuk szószokhoz, salátaöntetekhez, nyers és párolt zöldségekhez, illetve levesekhez is. Más olajjal is kitűnő, kis tökmagolajjal keverve is nagyon finom. Főzni nem érdemes vele.
Származási hely: Magyarország
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.