Len

Nézet:
Sorrend:

Ökológiai gazdálkodából származó termék.Összetevők: 100% tiszta lenolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Byodo natív lenolaj egy kimagasló minőségű étkezési olaj, mert gazdag a telítetlen zsírsavakban, mint pl. az Omega-3-Zsír-sav. Többszörösen telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek az ember számára.

A Byodo lenolaj kiváló minőssége a kíméletes hidegpréselésnek köszönhető, levegő és fényelezárása mellett. Egy különleges szűrési eljárás következtében, kiszűrjük a nemkívánatos természetes keserű anyagokat és így egy finoman aromatikus olajat kapunk.Közben minden fontos anyag megmarad. Felbontás után hűvös helyen tartandó!

Lenolaj: A lenmagból hidegen kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 4,5-23%-ban tartalmaz cisz-linolsavat és 25,8-58%-ban linolensavat. A linolsav (lenolajsav) jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen.


5 535 Ft

Grapoila lenmagolaj 250 ml

Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, de szükségét és hasznát látja. A lenmagolaj magas, antioxidáns hatású E-vitamin-tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. Segít az edzések utáni izomfájdalmak elkerülésében.

A lenmagolaj az étrend oldaláról hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

Jótékony élettani hatásait önmagában egy-egy kanállal fogyasztva, vagy ételeinkhez keverve fejti ki.

Elsősorban hidegkonyhai készítményekhez, krémsajtokhoz, köményes, paprikás, fokhagymás szendvicskrémekhez, túróhoz, juhtúróhoz, körözötthöz, salátákhoz ajánljuk. A lenmagolajjal meglocsolt natúr krémsajt apróra vágott lila hagymával pompás, egészséges reggeli lehet. A lenmagolaj nem hevíthető, ne süssünk vele!

1 825 Ft

A lenmagolaj az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj ezért a legértékesebb olajok közé sorolható. Rendkívül magas az alfa-linolénsav, E-vitamin illetve béta-karotin tartalma. Sárga színű, karakteres ízvilággal rendelkező magolaj.

A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, más néven omega-3 zsírsav. Ez egy esszenciális zsírsav, amelyet az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. A lenmag egyedülálló élelmiszer, mivel elsődleges forrása ennek a szervezetünknek elengedhetetlen 'jó zsírnak'!

Ezek a bioaktív anyagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva segítenek a daganatos sejtek elleni harcban, a magas vérnyomás helyre állításában illetve szív és érrendszerünk karbantartásában. Serkentik az agyműködést, javítják látásunkat. Aktív életet élőknek segítenek az edzések utáni izomfájdalom elkerülésében illetve anyagcsere gyorsító hatása miatt elősegíti a zsírégetést. Segítik a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz. Koleszterin csökkentő hatása ma már közismert és igen jelentős.

Ezek a példák nem fedik le az összes, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatást. A lenmagolaj illetve bármilyen hidegen sajtolt növényi olajnak kiemelkedő szerepet kell adnunk táplálkozásunkban ha egészségünk megőrzése illetve a betegségek megelőzése fontos számunkra.

 

 

 

3 655 Ft

Grapoila salátaolaj 250 ml

Ez a salátaolaj egy harmonikus ízvilágú olajkeverék, mely 64% kukoricacsíra-olajat, 16% napraforgóolajat, 11% kendermagolajat és 9% lenmagolajat tartalmaz.

A lenmagolaj - kissé kesernyés íze miatt - nem túl közkedvelt, azonban ez egy olyan olajmix, amely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáinknak.

1 835 Ft
  • Allergia és asztma tüneteinek csökkentésére.
  • Emésztés- és bélműködés serkentésére.
  • Székrekedés enyhítésére és hashajtásra.
  • Gyomorfal védelmére és az epeürülés elősegítésére.
  • Csontok védelmére.
  • Haj és bőr ápolására.
  • Ekcéma és pikkelysömör természetes kezelésére.
  • Égés, napégés, hegesedés tüneteinek enyhítésére.
  • Koleszterinszint természetes szabályozására és az érfalak védelmére.
  • Vérnyomás természetes szabályozására és a szívizom működésének segítésére.
  • Ízületi gyulladás csökkentésére.
  • Idegrendszer- és az agyműködés támogatására.
  • Cukorbetegség megelőzésére.
  • Változókori tünetek enyhítésére.
  • Általános gyulladáscsökkentésre.
  • Immunrendszer erősítésére.


Ételekbe is kiváló: salátákra, smoothiekba, müzlikbe, de levesekhez, húsokhoz és tésztaételekhez is.

Más olajokkal keverve is kitűnő (arckrémekbe, testápolókba, arcpakolásokba, hajpakolásba).

Külsőleg és belsőleg egyaránt használható!

 

2 180 Ft

A hidegen sajtolt lenmagolaj természetes állapotú, világossárga színű olaj, kifejezetten jellegzetes aromával. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez.

Salátaöntetnél édes ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el.

  • 100% lenmag

 

1 470 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lenmagból hidegen sajtolva.

Az omega 3 zsírsavak a lenolajban rendkívül magas koncentrációban fordulnak elő (58%). Sajtolása légmentes és fénymentes körülmények között, hőkezelés nélkül történik, az eljárás Oxyguard néven védett. Hűvös helyen, fénytől védve, eredeti dobozában javasolt tárolni.

Ideális salátákhoz (ba és lencse salátához különösen harmonizál), burgonyás és túrós ételekhez.

1 810 Ft

Az omega 3-6-9 zsírsavakat tartalmazó olajkeverék egészségünk őre. Ezen telítetlen zsírsavak életfontosságú építőkövei anyagcserénknek, szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. 


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lenmagból hidegen sajtolva.

Felhasználási javaslat: az olajat az értékes beltartalmi anyagok megőrzése érdekében ne hevítsük, az ételekhez főzés után adjuk hozzá.

Tároljuk a minőségét megőrző, ererdeti OXYGUARD csomagolásban fénytől védve, hűvös helyen

2 800 Ft
Nézet:
Sorrend: