Fűszerek

Nézet:
Sorrend:

Származási hely: Németország

Fekete borsot akkor nyerhetünk, ha a szemeket teljes beérésük előtt röviddel leszedjük, és addig szárítjuk, amíg el nem érik jellegzetes sötétbarna színüket és ráncos külsejüket.

A fehér borshoz a bogyókat később kell leszedni, akkor, amikor már teljesen megértek és narancssárga színűek lettek. Ezt követően vízben kell puhítani őket, hogy a magot a héjtól el lehessen választani. A világos magot a napon megszárítják, majd fehér borsként kínálják.

A zöld bors az éretlen, friss, meghámozatlan bogyókból készítik, melyeket sós vagy savanyú oldatba helyeznek. A zöld bors csak nagyon kevéssé erős, inkább friss, fűszeres, ?zöld? íze van. A teljesen érett bogyókból hasonló módon lehet vörös borsot készíteni.



1 030 Ft

A tárkony a francia konyha jellegzetes fűszernövénye.

Az emésztés elősegítésére, enyhe nyugtatóként és szívbetegségek megelőzésére is használták. Nagyon jó az emésztőrendszernek, enyhíti a hasi görcsöket és étvágynövelő tulajdonságáról is híres. 

615 Ft

Greenmark Bio Turbolya, Morzsolt 10 g

A turbolya magyar népies neve: illatos turbolya, olasz saláta, zamatos turbolya, édespetrezselyem. 

A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője.

Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is.

Mindenféle gomba, gombás ételek és gombás mártások elengedhetetlen fűszere.

A turbolyával megszórhatjuk a frissen sült omlettet vagy rántottát, a különféle kevert salátákat, adható burgonyasalátához, s minden olyan ételhez is kipróbálható, amelyhez az eredeti receptben petrezselyem szerepel.

655 Ft

Felhasználható  minden olyan étel készítéséhez, amelyhez egyébként nyers vöröshagymát szokás használni.

 

100g vöröshagyma por kb. 80 dkg nyers vöröshagymának felel meg, illata, zamata szinte megegyezik a friss vöröshagymáéval.

 

Grillszószok kötelező hozzávalója, de használhatjuk saját keverésű fűszerkeverékekben is.

320 Ft
Nézet:
Sorrend: