Fűszerek

Nézet:
Sorrend:

A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat.

A kurkuma csökkenti a gyulladást és gátolja a tumorképződést.

340 Ft

A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat.

A kurkuma csökkenti a gyulladást és gátolja a tumorképződést.

920 Ft

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény.

A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést.

A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.

610 Ft

Főképpen ételek ízesítésére használják, holott a petrezselyem rendkívül értékes gyógynövény.

Enyhítheti az emésztési zavarokat, megszüntetheti a magas vérnyomást.

Terhesség idején, vagy gyomorfekély esetén ne használjuk, valamint vesekőtől szenvedők számára sem javasoljuk!

435 Ft

Kellemesen aromás, de erős fűszer, amit óvatosan kell használni. 

A termésből kifejtett magot szárítva, egészben, vagy őrölve használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.
 
690 Ft

Származási hely: Németország

Fekete borsot akkor nyerhetünk, ha a szemeket teljes beérésük előtt röviddel leszedjük, és addig szárítjuk, amíg el nem érik jellegzetes sötétbarna színüket és ráncos külsejüket.

A fehér borshoz a bogyókat később kell leszedni, akkor, amikor már teljesen megértek és narancssárga színűek lettek. Ezt követően vízben kell puhítani őket, hogy a magot a héjtól el lehessen választani. A világos magot a napon megszárítják, majd fehér borsként kínálják.

A zöld bors az éretlen, friss, meghámozatlan bogyókból készítik, melyeket sós vagy savanyú oldatba helyeznek. A zöld bors csak nagyon kevéssé erős, inkább friss, fűszeres, ?zöld? íze van. A teljesen érett bogyókból hasonló módon lehet vörös borsot készíteni.



965 Ft

A tárkony a francia konyha jellegzetes fűszernövénye.

Az emésztés elősegítésére, enyhe nyugtatóként és szívbetegségek megelőzésére is használták. Nagyon jó az emésztőrendszernek, enyhíti a hasi görcsöket és étvágynövelő tulajdonságáról is híres. 

630 Ft

Felhasználható  minden olyan étel készítéséhez, amelyhez egyébként nyers vöröshagymát szokás használni.

 

100g vöröshagyma por kb. 80 dkg nyers vöröshagymának felel meg, illata, zamata szinte megegyezik a friss vöröshagymáéval.

 

Grillszószok kötelező hozzávalója, de használhatjuk saját keverésű fűszerkeverékekben is.

330 Ft
Nézet:
Sorrend: