Tea

Nézet:
Sorrend:
ÚJ

Az Assam fekete teát az indiai termőhelyéről Assam régióról kapta. Jellemzően reggeli teaként fogyasztják. Testes, élénk, malátás ízvilágáról és erős, élénk színéről ismert. Elkészítése: Másfél teáskanálnyi teát 200ml forró vízzel ajánlott felönteni. Első alkalommal javasoljuk, hogy 3 percig áztassa, majd az ízlésének megfelelően csökkentse vagy növelje az áztatási időt. Intenzív íze miatt gyakran fogyasztják tejjel, illetve fűszerezik is.

3 325 Ft
ÚJ

A bancha klasszikus, mindennapi japán zöld tea. Más zöld teákkal összehasonlítva kisebb koffein tartalommal rendelkezik, illetve kevésbé keserű ízű miatt a mindennapokra különösen ajánlott.

Elkészítése: 8g teát első felöntéskor 200ml 70-80°C fokos vízzel 30-45 másodpercig áztassunk ízlésünknek megfelelően

3 595 Ft
ÚJ

A borsmenta egy hibrid mentafajta, a vízimenta és a fodormenta keresztezése. A növény Európában és a Közel-Keleten őshonos, de ma már széles körben elterjedt és a világ számos régiójában termesztik. A vadonban alkalmanként megtalálható az anyafajával együtt. Elkészítése: 1 teáskanál borsmenta levelet öntsön fel 2dl forró vízzel, majd lefedve hagyja 10-15 percig állni.

1 710 Ft
ÚJ

A genmaicha egy japán barna rizsből készült zöld tea, amely pörkölt pattogatott barna rizzsel kevert zöld teából áll. Néha a köznyelvben „pattogatott kukorica teának” is nevezik, mivel a pörkölés során a rizs néhány szemnyi része kipattog.

Elkészítése: 6g teát felöntéskor 200ml 80-95°C fokos első 30-60 másodpercig áztassunk ízlésünknek megfelelően. Ezt követő felöntésekkor már ne áztassuk.

4 515 Ft
ÚJ

A Prana Bio Hibiszkuszvirág tea 100 g egy kiváló minőségű, bio minősítéssel rendelkező termék, mely friss és aromás hibiszkuszvirágokból készül. Az élénk, gyümölcsös ízvilág és az értékes tápanyagok gazdagsága teszi ezt a teát ideálisan a mindennapi élvezethez és az egészséges életmód támogatásához. Kényeztesse magát egy csészével, és élvezze a természetes frissességét és jótékony hatásait.

2 160 Ft
ÚJ

A Hojicha szó jelentése „pörkölt tea”. A japán Bancha zöld teát addig pörkölik, amíg világos barnás arany színt kap. Ennek hatására más zöld teáknál lényegesen alacsonyabb koffein tartalma.

Elkészítése: 4g teát első felöntéskor 200ml forrásban levő vízben 30 másodpercig áztassunk. Ezt követő felöntékor ne áztassuk.

4 240 Ft
ÚJ

Kukicha vagy „gallytea” egy japán keverék, amely szárakból és gallyakból készül. A kukicha a teák között egyedülálló ízzel és aromával rendelkezik, mivel a teanövény olyan részeiből áll, amelyek közül a legtöbbet kizárnak.

Elkészítése: 8g teát felöntéskor 200ml 70-80°C fokos első 30-60 másodpercig áztassunk ízlésünknek megfelelően

4 240 Ft
ÚJ

A Prana Bio Levendulavirág tea 100 g egy különleges, bio minősítésű termék, mely finom levendulavirágból készül. Ez a tea kellemes és nyugtató ízével, valamint az aromaterápiás levendula illatával ideális választás a stressz csökkentésére és a pihentető pillanatok megteremtésére. Próbálja ki ezt a természetes, kímélő teát, hogy élvezze a levendula jótékony hatásait és a kellemes ízélményt.

2 705 Ft
ÚJ

Az erdei málna leveleiből (Rubus idaeus) készült, kellemes ízű, vízhajtó hatású, de kismamák is előszeretettel fogyasztják.
Elkészítése: 250ml forrásban levő vízbe ajánlott 1 evőkanállal tenni, majd 10 percig állni hagyni. Langyosan fogyasszuk.

1 435 Ft
ÚJ

A Prana Bio Pai Mu Tan Fehér tea 50 g egy kifinomult és bio minősítésű fehér tea, melyet gondosan válogatott Pai Mu Tan tealevélből készítenek. Ez a tea kellemesen enyhe és virágos ízvilágával kiváló választás azoknak, akik szeretnék élvezni a fehér tea finomságát és frissességét. A Prana Bio termékei magas minőséget képviselnek, így ez a tea is ideális választás az egészséges életmódhoz és a tea szerelmeseinek.

2 705 Ft
ÚJ

A Sencha egy zöld tea, amelyet a Camelia Sinesis teacserje felső leveleiből készteínek. Enyhén füves-édeskés ízvilágú. Az első kortyoláskor fanyar íze lehet, amely jellemzően savanyúból édesbe megy át.

Elkészítése: 5g teát 1,5 dl 70°C vízben 2 percig áztassunk. Ezt követően többször is felönthető.

4 515 Ft
ÚJ

A Pu-Erh tea a Camellia sinesis var nagylevelű alfajából készül Yunnan tartományban. Nagy múlttal és különleges ízvilággal rendelkező tea.

Elkészítése: 80-90°C vízben ajánlott felönteni 5-7 gramm teát 150 ml vízben. Rövid 10-15 másodperces áztatást követően fogyasztható, majd hosszabb áztatási idő mellett ismét felönthető.

3 610 Ft
ÚJ

A Pau d'Arco Lapacho tea 100 g egy kivételes, természetes alapanyagokból készült ital, melyet a pau d'arco fa (lapacho fa) belső kéregéből nyernek. Ez a tea híres az ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag összetevőiről, és erőteljes, fás ízvilágáról. A Pau d'Arco Lapacho tea ideális választás lehet azoknak, akik szeretnék felfedezni az ősi őserdei gyógyteák világát és élvezni a természetes jótékony hatásait.

2 160 Ft
ÚJ

A Yerba Mate tea Dél-Amerikában őshonos. Az őslakosok hagyományosan az „istenek gyógynövényeként” ismerték, a mai Gauchók pedig „cowboy kávéként” emlegetik. Magas koffeintartalma miatt reggeli fogyasztását ajánljuk.

Elkészítése: 70-80°C vízben ajánlott felönteni (ennél forróbb víz megégetheti a teát, ami nagyban csökkenti az élvezeti értékét). Tradícionálisan a poharat 2/3-3/4-ig töltik mateval, de javasoljuk első körben 1-2 teáskanállal kipróbálását. A tea több alkalommal is felönthető.

1 525 Ft
 
Nézet:
Sorrend: