NetbioHónap

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

Szűrés

Cikkszám
Ár
180 Ft - 425 Ft
5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Fűszer, őrölt, mono


Sorrend:

Lakhsmy Gyömbér Őrölt 30 g

A trópusi növény föld alatt szerteágazó gyökértörzsét hasznosítjuk fűszerként. Íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú. Frissen, szárítva, őrölve egyaránt felhasználható. Remekül illik a sült húsokhoz, a nyugati konyhák előszeretettel használják sütemények készítéséhez. A gyömbér roppant sokoldalú fűszer, savanyúságok, csatnik, dzsemek, édességek és szeszipari termékek egész sora készül a felhasználásával. Az ázsiai fűszerkeverékek jelentős részének egyik fő összetevője.

 
235 Ft
Lakhsmy Kurkuma Őrölt 40 g

A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes.

Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert. A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

 
250 Ft
Lakhsmy Római kömény Őrölt 40 g

A petrezselymfélék családjába tartozó egynyári növény magja adja a fűszert. A mag igen aromás, kesernyés, kissé csípős ízű, színe a réti köménynél világosabb. Egészben vagy őrölve kerül forgalomba, az indiai fűszerkeverékek és ételek jelentős részének egyik fő alkotóeleme. Érdemes olajon kissé megpirítani, a pirítástól kissé lágyabb ízt kapunk. Főtt vagy sült húsételekbe, savanyúsághoz, kolbászba, sajtból vagy túróból készült ételekhez egyaránt remekül használható.

 
260 Ft
Lakhsmy Zöld kardamom, őrölt 20 g

A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

 
425 Ft
Lakshmi Bazsalikom Morzsolt 20 g

Ez, a napjainkra alapvető ízesítővé avanzsált fűszernövény a Közel- Keletről és Afrikából érkezett Európába több évszázaddal ezelőtt.

Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns illatú.

Számtalan ételféleséghez felhasználható, hogy egyebet ne is említsünk, a tésztaételekhez. Az olasz konyha pasztái, mártásai, ragui és a pizza mind elképzelhetetlenek a bazsalikom zseniális illata és aromája nélkül.

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

 
180 Ft
Lakshmi Borókabogyó Egész 30 g

A bogyókat fokhagymával, rozmaringgal, majorannával keverve sültek és szárnyasok fűszerezésére használják.

Gyakori alkotórésze a gyógyteának is, mivel illóolaja, a borókaolaj antiszeptikus, vizelethajtó és méregtelenítő hatású.

 
200 Ft
Lakshmi Borsikafű Morzsolt 20 g

Aki érzékeny a borsra, vagy diétás étrendet követ, borsikafűvel kiválthatja.

 
180 Ft
Lakshmi Chilli Őrölt 40 g

Cayenne chili

 
230 Ft
Lakshmi Chilli Pehely 30 g

Indiai chili

 
260 Ft
Lakshmi Csillagánizs Őrölt 20 g

Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található.

Illata és íze megegyezik az ánizséval, de a csillagánizs aromája kicsit intenzívebb.

A Távol-Keleti konyhák egyik alapvető fűszere, valamint sokféle fűszerkeverék alkotóeleme. Húsételek, gyümölcsleves, vagy édes krémek készítéséhez is kiváló.

 
250 Ft
Lakshmi Fahéj Őrölt 40 g

Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert. A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert alakját. A fahéj illata egzotikus, aromája édes, enyhén csípős.

Ha valaki a fahéj felhasználására gondol, azonnal az édességek, sütemények, vagy a gyümölcsleves jut az eszébe. Azonban a húsételek, vagy a rizsből készült sós ételek ízeit is érdemes gazdagítani ezzel a remek fűszerrel.

 
180 Ft
Lakshmi Fehér Mustár Őrölt 40 g

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű.

Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője.


 
180 Ft
Lakshmi Fehérbors Őrölt 30 g

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert.

Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.

A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.

 

 
415 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés