Fűszer, őrölt, mono

Nézet:
Sorrend:

A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

820 Ft

Ez, a napjainkra alapvető ízesítővé avanzsált fűszernövény a Közel- Keletről és Afrikából érkezett Európába több évszázaddal ezelőtt.

Fanyar ízvilágú, jellegzetesen pikáns illatú.

Számtalan ételféleséghez felhasználható, hogy egyebet ne is említsünk, a tésztaételekhez. Az olasz konyha pasztái, mártásai, ragui és a pizza mind elképzelhetetlenek a bazsalikom zseniális illata és aromája nélkül.

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

300 Ft

Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található.

Illata és íze megegyezik az ánizséval, de a csillagánizs aromája kicsit intenzívebb.

A Távol-Keleti konyhák egyik alapvető fűszere, valamint sokféle fűszerkeverék alkotóeleme. Húsételek, gyümölcsleves, vagy édes krémek készítéséhez is kiváló.

530 Ft

Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert. A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert alakját. A fahéj illata egzotikus, aromája édes, enyhén csípős.

Ha valaki a fahéj felhasználására gondol, azonnal az édességek, sütemények, vagy a gyümölcsleves jut az eszébe. Azonban a húsételek, vagy a rizsből készült sós ételek ízeit is érdemes gazdagítani ezzel a remek fűszerrel.

380 Ft

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű.

Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője.


415 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert.

Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.

A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.

 

490 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert.

Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk. Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.

A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. 

Feketebors: az éretlen szemeket szüretelik, majd szárítják, ennek köszönhetően alakul ki ráncos felülete és fekete színe. A feketebors aromái a legerősebbek.

Felhasználása: szinte minden ételféleséghez jól használható, levesektől a hús és halételeken át, egészen a péksüteményekig. Aki érzékeny a borsra, vagy diétás étrendet követ, borsikafűvel kiválthatja.

Származási hely: Indonézia
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

530 Ft

A fokhagymából szárítással kivonják a vizet, majd finomra őrlik.

A főzésnél, vagy pácolásnál használt folyadékokban jól oldódik, ami megkönnyíti a konyhai munkát.

Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss fokhagymával.

Származási hely: Kína

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

405 Ft

A Spanyol konyha egyik alapvető fűszere. Az érett és kiszárított édes paprikákat tölgyfán füstölik, majd finom porrá őrlik.

Hagymás alaphoz adva és vagy más fűszerpaprika őrleménnyel keverve, kellemes füstölt ízt kölcsönöz a húsételeknek, de használhatjuk bab- és lencseételek készítésénél vagy pácolásnál is.

Származási hely: Spanyolország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

595 Ft

A Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származó növény, sárgás színű magja és levelei adják a fűszert.

Íze és illata a curry levélhez hasonlít, de nem annyira intenzív.

Az indiai curry fűszerkeverékekben, lencse- és burgonya ételekben gyakori összetevő.

Származási hely: India

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

370 Ft

A trópusi növény föld alatt szerteágazó gyökértörzsét hasznosítjuk fűszerként. Íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú. Frissen, szárítva, őrölve egyaránt felhasználható. Remekül illik a sült húsokhoz, a nyugati konyhák előszeretettel használják sütemények készítéséhez. A gyömbér roppant sokoldalú fűszer, savanyúságok, csatnik, dzsemek, édességek és szeszipari termékek egész sora készül a felhasználásával. Az ázsiai fűszerkeverékek jelentős részének egyik fő összetevője.

395 Ft

Frissen, vagy szárítva egyaránt felhasználjuk, aromái jellegzetesek.

Grillezéshez, hús vagy zöldségek sütéséhez, tejszínes vagy gombamártásokhoz, paradicsomszósszal készülő ételekhez, tengeri halhoz, vagy tepsiben sütött krumplis ételekhez jól illeszkedik.

Származási hely: Lengyelország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

305 Ft

Termésén kívül, fiatal virágát és levelét is felhasználjuk.

A kapor illata édeskés, egészen egyedi aromájú. Íze, éppen csak érezhetően kesernyés és illatához hasonlóan egyedülálló.

Magyarország egyik legkedveltebb fűszere. Elég csak a kovászos uborkára, tökfőzelékre, vagy a kapros-túrós rétesre gondolni. Ezek az ételeink elveszítenék számunkra minden élvezeti értéküket a kapor zseniális aromája nélkül. Halételekhez, mártásokhoz, továbbá gomba, valamint túró felhasználásával készült ételekhez is kiváló ízesítő.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

370 Ft
 
Nézet:
Sorrend: