Fűszer, őrölt, mono

Nézet:
Sorrend:

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert.

Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

395 Ft

A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában.

A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos ? édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez. Citrusos aromája jól illik a halételekhez és mártásokhoz.

Származási hely: Moldova

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

470 Ft

A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes.

Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert. A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában. Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

415 Ft

Megjelenésében és aromáiban is hasonlít a petrezselyemhez. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere. Hosszú ideig, szinte teljesen eltűnt a hazai konyhák polcairól, de napjainkban szerencsére reneszánszát éli ez a kiváló fűszer.

Levesek, saláták, zöldborsó és tejtermékekből készült ételeinket fűszerezhetjük vele.

Származási hely: Lengyelország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
320 Ft

Levelét és virágát használjuk fel, frissen és szárítva egyaránt.

Illata kellemes, aromás, íze kissé kesernyés. Hazánkba valószínűleg török közvetítéssel jutott el a hódoltság korában.

Sült és főtt húsokhoz, krumpliból készült ételekhez, főtt vagy sült zöldség ételekhez jól illeszkedő fűszer.

Származási hely: Egyiptom

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

275 Ft

A medvék és a vaddisznók előszeretettel fogyasztják, innen kapta nevét.

A növény 15-20 cm-es leveleit használjuk fel, melyek illata és íze a fokhagymára hasonlít, de annál enyhébben.

Vajkrémek, sajtkrémek, vagdalt, saláta, sült húsok, vagy omlett, péksütemények készítéséhez kiváló ízesítő.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

380 Ft

A mediterrán térség egyik alapvető fűszere, az ottani konyhaművészet segítségével terjedt el használata az egész világon.

Egyéni íze és aromája a majorannához és a kakukkfűhöz közelít.

Grillezett húsokhoz, paradicsommártáshoz, halételekhez és burgonyából készült ételekhez jól illeszkedik. Az Olasz konyha palettájának jelentős része elképzelhetetlen az oregánó aromái nélkül.

Származási hely: Törökország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

305 Ft

A metélőpetrezselyem leveleit frissen, vagy szárítva egyaránt fogyasztjuk.

Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, különben teljesen elveszíti az aromáit.

Enyhén csípős íze és egyedi illata jól illik a ragukhoz, levesekhez, zöldborsóból, vagy burgonyából készült ételekhez.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

305 Ft

A petrezselymfélék családjába tartozó egynyári növény magja adja a fűszert. A mag igen aromás, kesernyés, kissé csípős ízű, színe a réti köménynél világosabb. Egészben vagy őrölve kerül forgalomba, az indiai fűszerkeverékek és ételek jelentős részének egyik fő alkotóeleme. Érdemes olajon kissé megpirítani, a pirítástól kissé lágyabb ízt kapunk. Főtt vagy sült húsételekbe, savanyúsághoz, kolbászba, sajtból vagy túróból készült ételekhez egyaránt remekül használható.

500 Ft

Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk.

Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert.

Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló.

Származási hely: Marokkó

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

320 Ft

Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk.

Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert.

Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló.

Származási hely: Marokkó

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

320 Ft

Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés.

Elsősorban sütemények, édességek, forralt bor, kompót, vagy befőtt készítésénél használhatjuk, de a sült húsoknak is pikáns aromát kölcsönöz.

Származási hely: Brazília

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

415 Ft

Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. 

A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért érdemes óvatosan adagolni.

Hús-, vagy zöldség ételekhez egyaránt jól illeszkedik, de mártásokat, vagy édes krémeket is gazdagíthatunk aromáival.

Származási hely: Indonézia

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

585 Ft

A fűszernövény leveleit fogyasztjuk.

Íze kesernyés, enyhén csípős, illata az ánizsra emlékeztet, de annál gyengébb intenzitású.

Levesek, főzelékek, raguk, saláták, vagy ecet ízesítésre használhatjuk.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

415 Ft

Főként a francia konyhában népszerű fűszer.

Íze édeskés, illata az ánizsra emlékeztet.

Leveseket, mártásokat, sülteket, gombaételeket, tojásételeket ízesíthetünk vele.

Származási hely: Németország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

505 Ft

A Bourbon vaníliát Madagaszkáron termesztik, gyümölcsös illata és kiváló minősége kiemeli a többi vanília sorából. Készítésénél a vanília rudakat fermentálják, majd szárítják, ezt követően megőrlik. Egyszerűsíti és megkönnyíti a konyhai munkát.

Származási hely: Madagaszkár

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

2 090 Ft
Nézet:
Sorrend: