Sűrítő, zselésítő anyag

Nézet:
Sorrend:

Ajánljuk ételek  (pédául főzelékek) sűrítésére.

Elkészítési javaslat: fél liter folyadékot (víz, leves, tej, stb.) felforralni. Közben 2 púpozott ek. ételsűritőt 4 ek hideg folyadékkal egy pohárban kikeverni. Majd még 10 ek folyadékot hozzáadni és jól megkeverni. Amint felforrt a folyadék a kikevert ételsűritőt hozzáadni és jól megkeverni. Újra felforralni, 1-2 percet főni hagyni majd levenni a tűzről.

805 Ft

Felhasználása: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.

Elkészítés: Öntse fel a keveréket 100 °C-os vízzel vagy rizsitallal, majd hagyja állni 5-10 percig fedő alatt.

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

 

515 Ft

A Clearspring Organic Kuzu (más néven Kudzu) egy kiváló minőségű keményítő sima textúrával és semleges ízzel.Japán egyik legnagyobb, hegyi növényeinek erőteljes gyökereiből vonjuk ki.

A Kuzu évszázadok óta értékes keményítő, amely nyugtató hatásu, és könnyen emészthető.

 

 

4 630 Ft

Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.

Felhasználási javaslat:
Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.

Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)

Származási hely: Spanyolország

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

2 240 Ft

A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet.

A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.

455 Ft

A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik. Vízzel, vagy egyéb folyadékkal együtt együtt egy félig szilárd, kolloid gélt alkot.

Bár a zselatin száraz állapotban 98-99-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. Mivel a csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, így a zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok esetén.

425 Ft

Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.

A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.


Egy csomag 60 g pektint tartalmaz, amely 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő.

Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

1 480 Ft
 
Nézet:
Sorrend: