Sűrítő, zselésítő anyag

Nézet:
Sorrend:

Ajánljuk ételek  (pédául főzelékek) sűrítésére.

Elkészítési javaslat: fél liter folyadékot (víz, leves, tej, stb.) felforralni. Közben 2 púpozott ek. ételsűritőt 4 ek hideg folyadékkal egy pohárban kikeverni. Majd még 10 ek folyadékot hozzáadni és jól megkeverni. Amint felforrt a folyadék a kikevert ételsűritőt hozzáadni és jól megkeverni. Újra felforralni, 1-2 percet főni hagyni majd levenni a tűzről.

1 470 Ft

Felhasználása: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.

Elkészítés: Öntse fel a keveréket 100 °C-os vízzel vagy rizsitallal, majd hagyja állni 5-10 percig fedő alatt.

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

 

735 Ft

A Clearspring Organic Kuzu (más néven Kudzu) egy kiváló minőségű keményítő sima textúrával és semleges ízzel.Japán egyik legnagyobb, hegyi növényeinek erőteljes gyökereiből vonjuk ki.

A Kuzu évszázadok óta értékes keményítő, amely nyugtató hatásu, és könnyen emészthető.

 

 

6 025 Ft

Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.

Felhasználási javaslat:
Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.

Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)

Származási hely: Spanyolország

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

3 155 Ft

A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet.

A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.

915 Ft

A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik. Vízzel, vagy egyéb folyadékkal együtt együtt egy félig szilárd, kolloid gélt alkot.

Bár a zselatin száraz állapotban 98-99-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. Mivel a csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, így a zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok esetén.

705 Ft

Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.

A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.


Egy csomag 60 g pektint tartalmaz, amely 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő.

Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

2 240 Ft

100%ban ökológiai gazdálkodásból származó természetes összetevőkből készült habfixáló. Készült kukorica és burgonyakeményítő valamint szőlőcukor hozzáadásával. Ideális termék süteményekhez.

Stabilitást ad a habtejszínnek kémiai hozzávalók nélkül.  100% -os, ellenőrzött Bio gazdálkodásból származó kukoricakeményítőt, szőlőcukrot és burgonyakeményítőt tartalmaz. A kukoricakeményítőből kinyert szőlőcukor tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet, amitől a habtejszín keményítése hosszabb időre biztosított.  Ha gyümölcstortát készítünk, és nem szeretnénk, hogy a torta alap megszívja magát a gyümölcs levével a készítés során, szórjunk rá habfixálót, mielőtt a gyümölcsöket ráhelyezzük.

Kb. 0,2-0,25 liter folyékony tejszínhez elegendő. 

610 Ft

Tisztán növényi alapú tortazselé agar-agarból. Egy torta elkészítéséhez elegendő mennyiségű zselét lehet belőle készíteni. Felhasználható dzsemmek, szószok készítéséhez is.

Torták és gyümölcs sütik zselésítésére használhatjuk ezt a teljesen természetes növényi alapanyaggal rendelkező tortazselésítőt. 100% a-ban tartalmaz agar-agar algát, melyet különböző vörös algákból nyernek.  Nem fehérített alapanyagból dolgoznak.

  • GMO mentes
  • Vegán
  • alacsony zsírtartalmú


Jó tudni! Az agar-agar csak forró vízben oldódik és csak 40 foknál kezd zselésíteni. Ha a zselésítő már a feldolgozás előtt zselésít, még egyszer fel lehet melegíteni. Ez bármennyiszer megismételhető. A gyorsabb zselésítéshez a lehűlt, de még folyékony tortazselét, jó hűvös, hideg gyümölcsökre kell ráönteni.

770 Ft

Természetes alapanyagból agar-agarból készült zselésíőanyag, mely egy tengeri alga.


Használható:

  • zselékhez
  • befőzéshez
  • krémekhez
  • lekvárokhoz
  • tortákhoz
  • sós aszpikok készítéséhez


Íztelen, tartósítószer mentes és 100%-an növényi alapú. 

Glutént tartalmazhat! 

100% a-ban tartalmaz agar-agar algát, melyet különböző vörös algákból nyernek.  Nem fehérített alapanyagból dolgoznak. 


Alternatív megoldás a zselésítéshez. Semleges ízű, tartósítószer mentes. 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz. 

 

2 155 Ft
 
Nézet:
Sorrend: