Sűrítő, zselésítő anyag

Nézet:
Sorrend:
-13%
Raktárkészlet:
1 db

A tápiókát a Föld minden trópusi vidékén termesztik gumós gyökeréért, amelyből lisztet, kenyeret, keményítőt és alkoholtartalmú italt készítenek. A maniókát elsőként valószínűleg a maják termesztették a Yucatán-félszigeten.  


 




800 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
695 Ft
Akció időtartama:
Kezdete: 2025.07.11 - A készlet erejéig!
ÚJ

A zselatin a legelterjedtebb zselésítő anyag széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően. Használható többek között gumicukor, puding, kocsonya, édességek (pl. panna cotta) készítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.

Elkészítése: Jellemzően 6 gramm zselatint fél krémhez ajánlott használni, 9 gramm esetén pedig már vágható végeredményt kapunk

2 440 Ft
ÚJ

A zselatin a legelterjedtebb zselésítő anyag széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően. Használható többek között gumicukor, puding, kocsonya, édességek (pl. panna cotta) készítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.

Elkészítése: Jellemzően 6 gramm zselatint fél krémhez ajánlott használni, 9 gramm esetén pedig már vágható végeredményt kapunk

4 525 Ft

Ajánljuk ételek  (pédául főzelékek) sűrítésére.

Elkészítési javaslat: fél liter folyadékot (víz, leves, tej, stb.) felforralni. Közben 2 púpozott ek. ételsűritőt 4 ek hideg folyadékkal egy pohárban kikeverni. Majd még 10 ek folyadékot hozzáadni és jól megkeverni. Amint felforrt a folyadék a kikevert ételsűritőt hozzáadni és jól megkeverni. Újra felforralni, 1-2 percet főni hagyni majd levenni a tűzről.

1 470 Ft

Felhasználása: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.

Elkészítés: Öntse fel a keveréket 100 °C-os vízzel vagy rizsitallal, majd hagyja állni 5-10 percig fedő alatt.

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

 

720 Ft

A Clearspring Organic Kuzu (más néven Kudzu) egy kiváló minőségű keményítő sima textúrával és semleges ízzel.Japán egyik legnagyobb, hegyi növényeinek erőteljes gyökereiből vonjuk ki.

A Kuzu évszázadok óta értékes keményítő, amely nyugtató hatásu, és könnyen emészthető.

 

 

6 025 Ft

Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.

Felhasználási javaslat:
Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.

Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)

Származási hely: Spanyolország

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.

3 155 Ft

A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet.

A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.

915 Ft

Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.

A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.


Egy csomag 60 g pektint tartalmaz, amely 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő.

Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

2 440 Ft
 
Nézet:
Sorrend: