Fűszer, egész, mono

Nézet:
Sorrend:

A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek, sütemények és kompótok fűszerezéséhez kiválóan alkalmas. Őrlemény formájában, fűszerkeverékekben is felhasználják.

235 Ft

A hibiszkusz tea ivásával jelentősen csökkenthet a vérnyomás, valamint az érrendszeri és a vese megbetegedésének kockázatát is csökkenti.

A hibiszkusz tea anthocyanin és más összetevői antioxidánsként is működnek, megtisztítják a szervezetet a szabadgyököktől, csökkentik a szív megbetegedésének és a rák kialakulásának kockázatát, valamint az öregedés hatásait.

235 Ft

A narancsvirág illata rendkívül intenzív, ezért számos területen felhasználják, például aroma, vagy illóolaj készül belőle, de szárítottan is használják a konyhákban ízesítésre, díszítésre, illetve teafüvek alapanyagaként. 

A narancsvirág nyugtató, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású és, nem utolsó sorban már évezredek óta használt, elismert afrodiziákum. 

Használhatjuk édes sütemények, krémek, habok készítéséhez, de ízesíthetünk vele koktélokat, teát is.

 

300 Ft

Az egynyári, lágyszárú növény virágját hasznosítjuk fűszerként. Hazánkban a középkor óta termesztik és használják. A virágok vörös szirmait leszedik, majd szárítják. Illata jellegzetes, íze kissé kesernyés. Főként színező képessége miatt vált népszerűvé. Használhatjuk levesek, tészták, rizsételek, sajtkrémek, mártások ízesítésére és színesítésére.

345 Ft

A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

570 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert. Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

235 Ft

Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert.
A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert alakját.
A fahéj illata egzotikus, aromája édes, enyhén csípős.

Ha valaki a fahéj felhasználására gondol, azonnal az édességek, sütemények, vagy a gyümölcsleves jut az eszébe. Azonban a húsételek, vagy a rizsből készült sós ételek ízeit is érdemes gazdagítani ezzel a remek fűszerrel.

245 Ft

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert.

A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője.

195 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.

440 Ft

A boglárkafélék családjába tartozó növény, háromszögletű, matt fekete színű magját hasznosítjuk fűszerként.

A szétmorzsolt magok illata és íze a borshoz hasonlít, enyhe zöldfűszeres beütéssel.

Az Indiai konyha kedvelt fűszere, lencséből készült ételekben, savanyúságokban, mártásokban és péksütemények készítésénél használják fel.

A feketeköménnyel megszórt naan kenyér jól példázza a fekete kömény nagyszerű ?képességeit?.

245 Ft

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű.

Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

A fekete mustármag az indiai ételek gyakori ízesítője, egészben pirítva, vagy fűszerkeverékekben őrölt formában használják fel.

205 Ft

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő.


Feketebors:
az éretlen szemeket szüretelik, majd szárítják, ennek köszönhetően alakul ki ráncos felülete és fekete színe. A feketebors aromái a legerősebbek.

 

280 Ft

A Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származó növény, sárgás színű magja és levelei adják a fűszert.

Íze és illata a curry levélhez hasonlít, de nem annyira intenzív.

A magok kemények és nehezen őrölhetőek házilag. Magja az indiai curry fűszerkeverékekben, lencse- és burgonya ételekben gyakori összetevő. Jól illeszkedik a csirke-, vagy halételekhez és a hozzájuk tartozó mártásokhoz, továbbá a zöldséges curry-k ízesítéséhez is kiválóan használható.

Származási hely: India

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

235 Ft

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert.
Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

Származási hely: Magyarország

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

235 Ft

A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában.

A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel.

Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez. Citrusos aromája jól illik a halételekhez és mártásokhoz.

Származási hely: Moldávia

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
195 Ft

Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő.

Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere.

Egészben, vagy őrölve egyaránt felhasználjuk. Hazánkban is fokozatosan nő az ismertsége és elismertsége.

Nehéz olyan India ételt találni, melyben ne lenne római kömény. Valamennyi curry és masala alapvető alkotóeleme. A dél- és közép-amerikai konyhákban is előszeretettel használják, akárcsak Észak-Afrikában. A közel-keleti kenyérfélék és péksütemények készítésénél is gyakori ízesítő.

Származási hely: India

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
270 Ft

Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele.

A Dél-Amerikában őshonos borsfa termése adja a fűszert, íze enyhén édeskén, kesernyés.

Halételekhez, sültekhez, sós és édes mártásokhoz adhatjuk.

Adagolásával óvatosan kell bánni, mert nagy mennyiségben irritációt és hányingert okozhat!

Származási hely: Brazília

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
285 Ft
 
Nézet:
Sorrend: