NetbioHónap

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu

Keress minket a Facebookon

Akció

Házhozszállítás

Termékajánló

TOP termékek

Szűrés

Cikkszám
Ár
160 Ft - 525 Ft
5%-os állandó törzsvásárlói kedvezmény NetbioHónap kedvezmény 10%-40% kedvezmény
Vivani 92!
Újdonságok!
Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikumok Dekorkozmetikum Dekorkozmetikum Dekorkozmetikumok

Fűszer, egész, mono


Sorrend:

Lakshmi Fahéj Egész 20 g

Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert.
A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert alakját.
A fahéj illata egzotikus, aromája édes, enyhén csípős.

Ha valaki a fahéj felhasználására gondol, azonnal az édességek, sütemények, vagy a gyümölcsleves jut az eszébe. Azonban a húsételek, vagy a rizsből készült sós ételek ízeit is érdemes gazdagítani ezzel a remek fűszerrel.

 
200 Ft
Lakshmi Fehér Mustármag Egész 30 g

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert.

A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője.

 
160 Ft
Lakshmi Fehérbors Egész 30 g

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.

 
430 Ft
Lakshmi Fekete Kömény Egész 30 g

A boglárkafélék családjába tartozó növény, háromszögletű, matt fekete színű magját hasznosítjuk fűszerként.

A szétmorzsolt magok illata és íze a borshoz hasonlít, enyhe zöldfűszeres beütéssel.

Az Indiai konyha kedvelt fűszere, lencséből készült ételekben, savanyúságokban, mártásokban és péksütemények készítésénél használják fel.

A feketeköménnyel megszórt naan kenyér jól példázza a fekete kömény nagyszerű „képességeit”.

 
220 Ft
Lakshmi Fekete Mustármag Egész 30 g

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű.

Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel.

A fekete mustármag az indiai ételek gyakori ízesítője, egészben pirítva, vagy fűszerkeverékekben őrölt formában használják fel.

 
180 Ft
Lakshmi Feketebors Egész 30 g

A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.

Csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. Őrölve és egészben egyaránt felhasználjuk.

Az egész borsszemek légmentesen lezárt edényben, szinte korlátlan ideig megőrzik élvezeti értéküket.


A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő.


Feketebors:
az éretlen szemeket szüretelik, majd szárítják, ennek köszönhetően alakul ki ráncos felülete és fekete színe. A feketebors aromái a legerősebbek.

 

 
240 Ft
Lakhsmy csillagánizs, egész 10 g

A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek, sütemények és kompótok fűszerezéséhez kiválóan alkalmas. Őrlemény formájában, fűszerkeverékekben is felhasználják.

 
190 Ft
Lakhsmy Hibiszkusz virág, egész 20 g

A hibiszkusz tea ivásával jelentősen csökkenthet a vérnyomás, valamint az érrendszeri és a vese megbetegedésének kockázatát is csökkenti.

A hibiszkusz tea anthocyanin és más összetevői antioxidánsként is működnek, megtisztítják a szervezetet a szabadgyököktől, csökkentik a szív megbetegedésének és a rák kialakulásának kockázatát, valamint az öregedés hatásait.

 
210 Ft
Lakhsmy Narancsvirág, egész 10 g

A narancsvirág illata rendkívül intenzív, ezért számos területen felhasználják, például aroma, vagy illóolaj készül belőle, de szárítottan is használják a konyhákban ízesítésre, díszítésre, illetve teafüvek alapanyagaként. 

A narancsvirág nyugtató, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású és, nem utolsó sorban már évezredek óta használt, elismert afrodiziákum. 

Használhatjuk édes sütemények, krémek, habok készítéséhez, de ízesíthetünk vele koktélokat, teát is.

 

 
275 Ft
Lakhsmy Sáfrányos Szeklice, egész 10 g

Az egynyári, lágyszárú növény virágját hasznosítjuk fűszerként. Hazánkban a középkor óta termesztik és használják. A virágok vörös szirmait leszedik, majd szárítják. Illata jellegzetes, íze kissé kesernyés. Főként színező képessége miatt vált népszerűvé. Használhatjuk levesek, tészták, rizsételek, sajtkrémek, mártások ízesítésére és színesítésére.

 
305 Ft
Lakhsmy Zöld kardamom, egész 20 g

A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

 
525 Ft
Lakshmi Babérlevél, Egész 7 g

Babérlevél egész

 
170 Ft
Lakshmi Chilli, Egész 10 g

Cayenne chili

 
210 Ft
Lakshmi Édeskömény 30 g

A zellerfélék családjába tartozó évelő növény termése adja a fűszert. Illata kissé kámforos, íze az ánizshoz hasonló, enyhén kesernyés és édeskés egyben.

Levesekben és halételekben használják általában, de a káposztából készült ételekhez, vagy páclé készítéséhez is kiváló.

 
210 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés