Ha a bors a fűszerek királya, akkor a vanília a fűszerek hercegnője. Mézédes illata és felejthetetlen aromája maga a megtestesült elegancia a gasztronómiában. A mexikói eredetű fára kúszó növény toktermése adja a fűszert. A leszedett, még éretlen zöld termést hőkezelik, majd szárítják, ezt követően több hónapig érlelik. Így nyeri el fénylő barna színét és hosszanti ráncosságát, melyen a vanília kristályok gyakran kicsapódva, fehér foltokban jelennek meg.

Felhasználásakor a vanília rudat hosszában vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a kristályokat. A már felvágott rudat használhatjuk vaníliás cukor készítéséhez, de bele is főzhetjük a készülő édességbe.

Származási hely: Madagaszkár

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
2 025 Ft

Lakshmi egész zöld bors.

Összetevők: zöld bors

670 Ft

A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.

1 040 Ft