Étrendkiegészítők

Nézet:
Sorrend:

Natur Tanya® Vegán zöld búzafű por - Fehérjében és élelmi rostban gazdag tápanyagforrás, amely energiával lát el

A búza friss hajtásából kíméletes szárítás után finomra őrölt gluténmentes por. A búzafű fogyasztása 5000 éves múltra tekint vissza.

Könnyen emészthető fehérjében és élelmi rostban gazdag, energiát adó tápanyagokat tartalmazó, jellegzetes zöld színű és karakteres illatú por.

 

  • búzafű italpor 8 liter búzafű italnak felel meg
  • fehérjében és élelmi rostban gazdag tápanyagforrás
  • támogatja a sav-bázis egyensúlyt és energiával lát el
  • vegan, gmo és gluténmentes
  • nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
  • paleo és diétás étrend része
  • belsőleg és külsőleg is alkalmazható

 

1 455 Ft

Natur Tanya® Vegán Articsóka – Standardizált articsóka kivonat, ornitin aminosavval és B-vitaminokkal. Egészséges májműködés, emésztés és bélkomfort.

A cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2 kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). A kivonat L-ornitin aminosavval is dúsított és tartalmaz még B-vitamin komplexet [B1-vitamint (tiamint), B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B5-vitamint (pantoténsavat) és B6-vitamint (piridoxin)is], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz.

  • 800 mg articsóka kivonat*
  • standardizált 5% cinarin tartlommal
  • támogatja az emésztést és az emésztőnedv termelődését 1
  • hozzájárul a bélkomforthoz és a bélrendszer normál működéséhez 2
  • támogatja a szervezet méregtelenítését
  • fenntartja az egészséges májműködést3
  • hozzájárul a normál koleszterin és vérzsír szinthez
  • vegán formula, növényi kapszulatokban
  • ornitin aminosavval és b-komplex-szel
  • gluténmentes, laktózmentes
  • vegán articsóka – standardizált kivonat

 

Articsóka és bioaktív összetevője a cinarin

A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása mennyire előnyös is lehet élettanilag).

A felhasznált növényi levél rész jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.


Tudta, hogy az idegrendszer és az emésztés…?

A kiegyensúlyozott, jó közérzet és az idegrendszer megfelelő, zavartalan működése pozitív hatással van akaratunktól független élettani funkciókra is, így például az emésztési folyamatokra vagy a bélműködésre.


A fenti okokból kifolyólag a termékünket olyan B-vitaminokkal dúsítottuk, amelyek segítenek az idegrendszer egészségének fenntartásában. A B-vitamin komplex összetevői; B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához.

Mikor és kinek ajánljuk a vegán articsókát?

  • azoknak, akik támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét
  • 12 éves kortól; nemtől függetlenül
  • rendszeres alkoholfogyasztás esetében
  • férfiaknak és nőknek egyaránt
  • mindennapi használatra
  • kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
  • stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár együtt
  • zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén


Emésztés és méregtelenítés a mediterrán gyógynövény erejével
Az articsóka (Cynara scolymus L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő, íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó része és az alap, amelyet „szívként” ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő „szelep”. Termesztése Európában egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában vagy Észak-Afrikában termesztettek.

4 575 Ft
Nézet:
Sorrend: