Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.
- 100%-ban természetes
- humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
- laborban bevizsgált készítmény!
- low-fodmap certifikált*
- jól tolerálható és biztonságos rost
- nem okoz gyomorpanaszokat
- ibs és sibo esetén is alkalmazható
- 3 éves kortól fogyasztható
- adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül1
- tartósítószer, színezék és aroma nélkül
Gyomorbarát Rost Low-FODMAP tanúsítvány
Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!
A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.
*FODMAP A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.
Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.
Milyen folyadékokkal, étellel keverhetem el a port?
A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.
ételbe keverve -nem befolyásolja annak ízét és állagát
hőstabil, ezért - forró kávéba, teába, italba is elkeverhető
savstabil, ezért - gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető
szénsavas italok - nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását
Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.
- Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
- Laktóztartalom:: < 0,1 g/100 g
- 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)