Natur Tanya - Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan 30 db

Natur Tanya - Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan 30 db
Natur Tanya - Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan 30 db
5 445 Ft
A vásárlás után járó pontok: 218 Ft

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan fekete fokhagyma kivonattal a szív és az immunrendszer normál működéséért, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásáért

  • Vegán készítmény
  • Gluténmentes termék
  • Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma nélkül
  • Egyedülálló, növényi kapszulába zárt formula
  • Magas, 800 mg hatóanyagtartalom
  • Ami 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg
  • Nincs se szag, se kellemetlen utóíz


Több, mint fokhagyma!

A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá­ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé­res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.

A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi­matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.

Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé­nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.

A fermentált fekete fokhagyma élettani hatásai

2A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.


Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma terméket?

  • rendszeresen dohányzó személyeknek
  • cukorbetegeknek
  • azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
  • azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
  • azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
  • azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre